IŞİD'lilerin, 'seks kölesi' olarak esir tuttuğu kadınlara, hamile kalmamaları için tecavüzden önce doğum kontrol hapı verdiği ortaya çıktı.

Irak’ta IŞİD’in bir yıl esir tuttuğu, ancak daha sonra kurtulan 16 yaşındaki ismini vermek istemeyen bir genç kız, Amerikan New York Times’a konuştu.

Akşamları tecavüze uğrayacağını bildiği için güneşin batışını korkuyla beklediğini söyleyen genç kız, “satın alındıktan sonra” militanın kendisine haplar getirdiğini söyledi. Haplarının birinin renginin kırmızı olduğunu aktaran genç kız, “Her gün, onun önünde bu haplardan bir tane içmek zorundaydım. Ay başına bir kutu veriyordu. Bittiğinde yenisini anlıyordu. Bir başka adama satıldığımda da haplar benimleydi” ifadesini kullandı. Genç kız, hapların doğum kontrol hapı olduğunu aylar sonra anladığını belirtti.

Gazeteye konuşan bir başka Ezidi kadın, militanların tecavüz etmeyi sürdürmek amacıyla çeşitli doğum kontrol yöntemleri uyguladığını ve bir kadının kürtaj yaptırdığını anlattı.

Kadınlar, “satılmadan” önce hastanede gebelik testi yaptırarak hamile olmadıklarını kanıtlamak zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi.(CNN Türk)

Kaynak: Birgun.net