Russia Today (RT) televizyonu, yaralı IŞİD militanlarının Türkiye'deki hastanelerde tedavi edildiğine dair yeni bilgilere ulaştı.

Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Dr. Hamza Ağca, RT'ye yaptığı açıklamada, hem IŞİD hem de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçılarının Suriye'den Türkiye'ye geçiş yaparak, burada tedavi edildiklerini ve sonrasında Suriye'ye geri gönderildiklerini söyledi.

Ağca, "Çok sayıda yaralı IŞİD militanı veya ÖSO savaşçısı, sınıra ambulanslarla değil pikaplarla getirildi. Yaralılar bize getirildiklerinde, birçoğunun bilinci yerinde değildi ve kanaması vardı" diye konuştu.

'BAZI MİLİTANLARIN ÜZERİNDE İNTR YELEKLERİ VARDI'

Kilis'te görev yapan bir doktor ise, Türkiye-Suriye sınırı üzerinden IŞİD militanları dahil çok sayıda savaşçıyı tedavi ettiklerini belirtti. Adının açıklanmasını istemeyen doktor, Kilis'te teröristleri tedavi eden doktorlardan sadece biri olduğunu kaydetti.

Bazı IŞİD militanlarının üzerinde intihar yelekleri bulunduğunu ve bunları bu militanların üzerinden çıkarması gerektiğinde çok korktuğunu söyleyen doktor, Türkiye'deki hastanelerde tedavi edilen IŞİD militanlarının sayısının azaldığına da dikkat çekti.

Kaynak: Birgun.net