IŞİD’e üye 22 bin militanın geçen ay ortaya çıkan belgeleri üzerine yapılan bir inceleme, IŞİD üyelerinin yüzde 20’sinin intihar eylemi düzenlemeye hazır olduğunu ortaya koydu.

Sputnik'te yer alan habere göre, eski bir ÖSO militanı olan ancak taraf değiştirerek IŞİD’e katılan bir militanın geçen ay sızdırdığı belgeler, IŞİD 2013 ve 2014 yılları arasında örgüte katılan kişilerin isimlerini, ülkelerini, adreslerini, telefon numaralarını ve diğer kişisel özelliklerini içeriyor.

Buna göre IŞİD üyelerinin üçte ikisi 21-30 yaşları arasında, ancak henüz 18 yaşından genç ya da 60’lı yaşlarda birçok IŞİD üyesi de var. Verilere göre en yaşlı IŞİD militanı 70 yaşındaki bir Kırgızistan vatandaşı.

DOKTORA MEZUNUNDAN AVUKATA KİMİ ARARSAN VAR
Veriler, IŞİD üyelerinin yüzde 20’lik önemli bir bölümünün intihar saldırısı düzenlemeye hazır olduğunu ortaya koyuyor. Belgelerin en ilginç özelliklerinden biri de IŞİD militanlarının çeşitliliği. ABD’li Terörle Mücadele yetkilisi Brian Dodwell, “Eğitim olarak da çok farklı bir arka plana sahipler. Aralarında doktora, yüksek lisans ya da MBA yapmış olanlar var. İşçiden doktor ve avukata pek çok farklı kesimden insan var” dedi.

Verileri ele geçirilen cihatçılardan yüzde 10’u Batılı ülkelerden geliyor. En fazla IŞİD üyesine sahip ülkeler ise Suudi Arabistan ve Tunus.Türkiye de IŞİD militanlarının en yoğun olduğu ülkeler arasında.


CTC report reveals diversity of fighters in the Islamic State. Get to know them: https://t.co/m3fVDwWPc5#InsideISpic.twitter.com/0uUyfw3FM2

— CTC at West Point (@CTCWP) 18 Nisan 2016Kaynak: Birgun.net