Topraklarında Irak Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı büyük bir mücadele sürdüren Irak’tan Türkiye’ye bugüne kadar yapılanlardan daha ağır bir suçlama geldi. Parlamento, IŞİD’in elinde bulunan Humus’un IŞİD’den kurtarılmasının aslında Türkiye’nin elinden kurtarmak anlamına geldiğini söyledi.

Irak Parlamentosu Savunma ve Güvenlik Komisyonu’nu dünkü toplantısında, Irak topraklarındaki Türk kuvvetlerini, Irak ordusu ve Haşd Şaabi olarak adlandırılan gönüllü askerlerin “bitireceğini” vurgulayarak, Türkiye’yi terör örgütü IŞİD’i desteklemekle suçladı. Komisyon üyesi Falih Elhazaali, Türkleri Irak’tan çıkarmak için uluslararası talepler dahil siyasi çözümlerin başarısız olduğunu, Türkleri Irak’a sokan “ajanların” olduğunu, bu ajanların hedefinin Irak’ı parçalayarak Türkiye’ye pay çıkarmak olduğunu söyledi.

Hazaali açıklamasında “Iraklı güçler Musul’a girdikten sonra Türkiye’nin önünde iki seçenek olacaktır: Irak’tan çekilmek veya Irak güçleri tarafından askeri olarak çıkarılmak. Musul’u kurtarmak sadece IŞİD’den değil, IŞİD ve Türkiye’den kurtarmak olacaktır” dedi.

Kaynak: Birgun.net