Bilimsel çalışmalarının 45’inde intihal yaptığı öne sürülen ve “Yüzyılın İntihali” kitabında intihallerinden bahsedilen Gaziantep Üniversitesi İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler (İİBF) Fakültesi Dekanı Hakan Altıntaş'ın, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin, gerçekleştireceği 2. Uluslararası Ortadoğu Konferansı'nda Bilim Kurulu üyeliğine seçildiği ve 2 oturuma da başkanlık edeceği ortaya çıktı.

Uşak Üniversitesi’nde rektör adayı olan ancak atanamayan ve geçici görevlendirildiği Gaziantep Üniversitesi’nde İslahiye İiktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekan vekilliği görevine getirilen Altıntaş, öğrenci, personel ve öğretim görevlilerini fişleme operasyonunda da iddiaların heedfinde oldu.

Hakkında yazılan “Yüzyılın İntihali” kitabının ardından YÖK’e şikayet edilen Hakan Altıntaş için YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Yavuz Atar tarafından 23 Mart'ta Uşak Üniversitesi'ne gönderilen yazıyla konunun incelenmesi için Bilim Etik Kurulu’nun toplanması istendi. Etik Kurulu, Hakan Altıntaş hakkındaki intihal iddialarının doğru olduğu yönünde bir karar vermesi durumunda, akademik unvanlarının geri alınması ihtimali devreye girecek. Etik Kurulu'nun Altıntaş hakkındaki incelemesi sürürken 2. Uluslararası Ortadoğu Konferansı Bilim Kurulu üyesi olarak belirlenmesi ve 2 oturuma başkanlık edeceğinin duyurulması tepki çekti.

Hakkında intihal iddiaları bulunan ve bu iddialardan bir de kitap yazılan Altıntaş'ın AKP'den Samsun milletvekili aday adayı olduğu ancak aday olarak seçilemediği de ortaya çıktı. Dekan Altıntaş'ın sosyal medya sayfasında meslek bölümünde de akademisyen değil "politikacı" yazısı yer alıyor.

Kaos tehdidi
Gaziantep Üniversitesi'nde yapılacak rektör seçimlerinde de Altıntaş'ın kaos tehdidinde bulunduğu ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından kendisinin aday olamadığı rektörlük seçimi için Altıntaş tarafından, "Çapulcu 3-5 oya kanmayıp (bu çapulcular asla alnı secdeye değen birine oy vermezler) adam gibi adam kim ise o rektör olmalı. Yoksa üniversitelerimizde insan insanın kurdu anlayışı ve kaos olur. Sayın Cumhurbaşkanımız emaneti en iyi taşıyacak isimleri belirleyecek ve atamayı yapacaktır inşallah" mesajı paylaşıldı.

Kaynak: Birgun.net