Dünyanın önde gelen kulüplerinden İtalyan Inter Milan'ın yüzde 68,55'i, 270 milyon Euro bedelle Çinli perakende devi Sunning Commerce Group'a satıldı.

Kulübün satışını, mevcut büyük hissedar Endonezyalı iş adamı Erick Thohir ile Sunning Commerce Group'un sahibi Zhang Jindong, bu sabah Çin'in Nanjing kentinde birlikte düzenledikleri basın toplantısıyla duyurdu.
Anlaşmaya göre 108 yıllık kulübün hisselerinin yüzde 68.55'i Çinli şirkete devredilirken, hisselerin yüzde 31'den biraz fazlası ise Erick Thohir'in sahibi olduğu Inter Sports Capital'de kaldı.

THOHİR BAŞKANLIĞI SÜRDÜRECEK
Kulüpten yapılan resmi açıklamada, kulübün yüzde 70'ine sahipken artık küçük hissedar olan Erick Thohir'in başkan olarak görevini sürdüreceği belirtildi. Bu durumun, Çinli şirketin hisselerin yüzde 100'ünü almayı tamamlayana kadar süreceği de kaydedildi.
Sunning'in Başkanı Zhang Jindong, geçen yıl girdikleri futbol dünyasında olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederken, "Inter ve futbol, grubumuzun dünya çapında büyümesinde bir kapı olacaktır. Inter'i dünyanın zirvesine taşımak zorundayız" diye konuştu.


MORATTİ 21 YIL SONRA KULÜBÜ BIRAKTI
Öte yandan, siyah-beyazlı kulüpte 16 yıl başkanlık yapan ve 2013'te Endonezyalılara satışının ardından bir yıl kadar süreyle onursal başkan olarak görevini sürdürmüş olan Massimo Moratti de yüzde 30 hissesini Sunning'e sattı.
Böylece, toplam 31 yıl boyunca Inter'e damga vuran, İtalya'nın önde gelen ailelerinden olan Morattilerle kulübün bağları tamamen kopmuş oldu.
1955 yılında Inter'i satın alan, ancak 1968 yılında tekrar satan Angelo Moratti'nin dördüncü oğlu olan Massimo Moratti, babasının izinden giderek 1995'te prestijli kulübü tekrar satın almıştı.
Bu arada, Roberto Mancini'nin yeni dönemde de Inter'i çalıştırmaya devam edeceğine kesin gözüyle bakılıyor.
Inter, Fenerbahçeli Caner Erkin'i de geçtiğimiz günlerde renklerine katmıştı.

Kaynak: Birgun.net