DERVİŞ CEMAL

Ramazan ayının gelmesiyle belediyeler iftar çadırı yarışına girerken, bu furyaya dahil olmayan Edirne Belediyesi farklı duruşuyla dikkat çekiyor. CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın sosyal medyada bir takipçisinin, “Edirne’ye Ramazan ayında çadır açmayı belediye olarak düşünüyor musunuz?”sorusuna verdiği, “Düşünmüyoruz” yanıtıyla gündeme geldi. Gürkan’ın yanıtına büyük destek geldi. Başkan Gürkan BirGün’e konuştu, takipçisine verdiği yanıtı, Ramazan furyasına neden dahil olmadıklarını ve projelerini anlattı.

Düşünmüyoruz dedim çünkü…

Aldığı kültür, dünya görüşü ve yetiştiği çevre gereğince insanlar arasında ayrım yapmadığını, kimsenin etnik kökenine, dini inancına, siyasi görüşüne bakmadığını vurgulayan Gürkan, verdiği cevabı, “Merkezimizde insan var. İnsan ayrımı yapmam. İnsana insan olarak bakarım. Herkesin görüşlerine saygı duyuyoruz. Ben bütün halkın başkanıyım. Soru ‘Çadır açmayı düşünüyor musunuz?’ şeklinde olduğu için ben de ‘Düşünmüyoruz’ yanıtını verdim!” sözleriyle açıkladı.

Halkçıyız, eşitlikçiyiz

Edirne’nin insanlığın ve tarihin en kadim şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Gürkan, “Birçok medeniyete, kültüre, millete, ev sahipliği yapmış. Kültür mozaiği bir şehir. Bu nedenle önce insan diyoruz. Halkçı, sosyal demokrat belediyecilik yapıyoruz. Bütün vatandaşlarımıza eşit uzaklıkta, kategorize etmeden hizmet götürmeye çalışıyoruz” dedi.

Biz çadır açmadık

Valiliğin Sosyal Yardımlaşma Vakfı’yla birlikte açtığı bir iftar çadırının olduğunu ifade eden Gürkan, kendilerinin belediye olarak bir çadır açmadıklarını kaydetti.

Belediyelerin Ramazan’da iftar şovuna soyunmalarına dair yorum yapmasının bir başkan olarak doğru olmayabileceğini vurgulayan Gürkan, ancak kendilerinin bu furyaya katılmayı tercih etmemesinin nedenlerini şu sözlerle açıkladı:

“Diğer belediyelerin yaptıklarına bakmam, herkesin kendi taktiridir. Ama benim Edirne Başkanı olarak tavrım bu. İslami anlamda da bakarsanız yaptığınız yardımın gizli olması lazım. Bir elin verdiğini diğerinin görmemesi gerekiyor. Yardımların insanı teşhir ederek yapılması doğru değil. Bunların gündeme getirilmesi de. Biz de çok sayıda çalışmalar yapıyoruz. Ama bunların gündeme gelmesini, konu yapılmasını doğru bulmuyoruz.”

Berkin Elvan çocuk tiyatrosu

Gürkan, son dönemlerde gerçekleştirdikleri projeler hakkında ise şu bilgileri verdi: “Kırkpınar yağlı güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi alanı ihalesini yaptık. Tarihi dokuda 1 metreküp dahi beton kullanmıyoruz. Tarihi bir elektrik fabrikamız var. Yıllardır bakımsız haraptı. Modern bir kültür merkezi yapacağız. Burada çocuk tiyatrosu kuracağız. Adını Berkin Elvan Çocuk Tiyatrosu koyacağız.

Mimar Sinan’ın 98 eserinin seçmelerini şu an yapıyoruz, 99’uncu eser olarak da Selimiye Camii’ni koyuyoruz projeye. Edirne’nin en panaromik noktasında Sinan’ın dünyada ilk defa 99 eserinin bir arada olduğu ‘Sinan Şaheserleri’ isimli Miniapark yapıyoruz. Mimar Sinan Araştırmaları Merkezi’ni kuracağız. Edirne’nin 60 yıllık vahşi depolama bir çöp sorunu vardı. Onun yerine son teknolojiyle depolama ünitesi, arıtma tesisi yaptık.

Kaynak: Birgun.net