İngiltere bugün Avrupa Birliği'nden çıkıp çıkmamayı oylarken sonuçtan etkileneceklerden biri de dünya çapında büyük bir izleyici kitlesi olan Game of Thrones dizisi olabilir. Zira çekimlerinin büyük bir kısmı Kuzey İrlanda'da gerçekleştirilen dizi AB'den para yardımı alıyor.

Referandumdan ayrılma kararı çıkarsa, büyük bir kısmı Birleşik Krallık’a bağlı Kuzey İrlanda’da çekilen dizi bu sonuçtan etkilenecek çünkü, HBO şirketinin en büyük yapımı olan Game of Thrones Avrupa Birliği’nden fon alıyor.

Kuzey İrlanda ve İspanya’da kurulan setlerde binlerce kişiye istihdam sağlayan dizi AB’nin Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu tarafından para desteği alıyor.

Bölüm başına 10 milyon dolarlık bütçeye sahip olan yapım için AB’den alınan fonda kesinti yaşanırsa dizinin gelecek sezonları için başka bir ülke tercih edilebilir. Dizide geçen Winterfell (Kış Tepesi) sahneleri Kuzey İrlanda’da çekiliyor.

Game of Thrones her ne kadar büyük bütçeli bir proje olarak bu durumdan çok etkilenmese de Birleşik Krallık’ta çekilen tv yapımları ve filmler aynı sebepten büyük darbe görebilir.

Kaynak: Birgun.net