İngiltere'de yayımlanan haftalık The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray, dergisinin internet sitesinde yer alan blog yazısında Erdoğan'ı 'despot' olarak nitelendirdi. Murray okurlarından Erdoğan hakkında beş mısralık esprili şiirler yazmalarını ve bu şiirlerin 'olabildiğince 'hakaret içermesini' istedi. Murray daha önce Cameron'ı Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destek nedeniyle eleştirmişti.

'Soruşturma açılmasına izin veren Merkel'i protesto etmek için...'

BBC Türkçe'nin aktardığı bilgiye göre The Spectator dergisinin yazarlarından Douglas Murray, komedyen Jan Böhmermann hakkında soruşturma açılmasına izin veren Almanya Başbakanı Angela Merkel'i protesto etmek için ilginç bir yol seçti.

'Beş mısralık esprili şiirler'

The Spectator dergisinin internet sitesindeki blog yazısında Erdoğan'ı 'despot' olarak nitelendiren Murray okurlarından, Erdoğan hakkında beş mısralık esprili şiirler yazmalarını ve bu şiirlerin "olabildiğince hakaret içermesini" istedi.

Murray yarışmanın adını da, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret şiiri yarışması" olarak belirledi.

Yazar, şiir yarışmasının galibinin de 23 Haziran tarihi öncesi açıklanacağını duyurdu.

Cameron'ı Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destek nedeniyle eleştirmişti

Douglas Murray, geçen ayki bir yazısında da İngiltere Başbakanı David Cameron'ı Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği destek nedeniyle eleştirmişti.

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ise 10 gün önce CNN Türk televizyonunda yaptığı açıklamada, "İngiltere’de sosyal medya üzerinden Kraliçe ya da Başbakan'a hakaret etmek cezalandırılmıyor" demişti.

Kaynak: Birgun.net