Murat Kılıkçıer ya da sahne adıyla In Hoodies… Eminim bu sahne adını bir yerlerde duymuşsunuzdur. Eğer şu ana dek karşınıza çıkmadıysa bir kenara yazın derim. Çünkü In Hoodies’in A.K Müzik aracılığıyla yayımlanan ve geçtiğimiz günlerde cd formatıyla da servis edilen A Lunar Manoeuvre adlı ilk albümü hem anlattıklarıyla, hem de güçlü alt. rock sirayetiyle dikkati hak ediyor.

Bu albümde bir süredir gittikçe birbirine benzemeye başlayan şarkıların ve elbette o şarkıları yazan müzisyenlerin içinde dolaştığı birtakım indie pop ezberleri yok. Bu tavır A Lunar Manoeuvre’un en güçlü tarafı bana kalırsa. 90’lar müziğinin gerçekliğinde hayata karışan bir albüm var burada. Olgun, samimi ve olabildiğince net. Ayrıca Kılıkçıer’in bu şarkılarını dinlerken yine 90’lardan kimi grupları anımsıyoruz. Açılış şarkısı Brave pekala bir The Verve albümünün içinde kendine yer bulabilir. Hemen ardından ses veren Be All You Feel’ın Pulp ve The Stone Roses arasındaki hattı akla getirdiğini söylemek zor değil. Altı numaralı parça Rules of Adulthood ile kapanışa yakın duyulan The Vibe ise britpop etkileşimine sonuna kadar kapı aralayan iki şarkı.

In Hoodies şarkılarının ulaştığı bu adresler sürpriz değil, çünkü projenin bu ilk albümü The Verve, The Rolling Stones ve Blur gibi isimlerle de çalışan efsanevi prodüktör Chris Potter tarafından Londra’da kaydediliyor. Bursa’da yaşayan bir müzisyenin şarkılarını Chris Potter’a ulaştırmayı başarması ve Potter’ın da dinlediklerinden etkilenerek In Hoodies’e yardım elini uzatması çok önemli. Üstelik henüz tanınmayan bir müzisyenin dünyaca ünlü yapımcı tarafından dikkate alınması neresinden bakarsanız bakın güzel bir rüya. In Hoodies işte bu rüyayı bizzat yaşadı.

Yine de bu rüyada başrol ne Londra’nın, ne de Chris Potter’ın. In Hoodies’e dair okuduğum hemen her haberde albümün kim tarafından ve nerede kaydedildiği Murat Kılıkçıer’in isminden daha fazla geçiyor. Oysaki A Lunar Manoeuvre’un temelinde onun hissettiklerinden ve yaşadıklarından yansıyanlar var. Bu çarpıcı albümde en büyük pay In Hoodies’in.

4/4

Kaynak: Birgun.net