SERBAY MANSUROĞLU
[email protected]
@serbaymansur

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konyaaltı, Kepez ve Gazipaşa ilçelerindeki ilkokul ve ortaokul binalarının içine imam hatip sınıfları açıyor. Okullara gönderilen resmi yazıda, “İmam hatip ortaokullarının faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi için her türlü tedbirin alınması” istendi.

Resmi yazı gönderildi

“İlkokul ve ortaokul binası içinde imam hatip ortaokulu açılması” konulu resmi yazı gönderen Antalya Milli Eğitim İl Müdürü Yüksel Arslan, “Bu konuda her türlü tedbirin alınmasını” istedi. Yazıda şu ifadeler kullanıldı: “2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren ilçeniz talebi doğrultusunda ilkokul ve ortaokul binaları içinde imam hatip ortaokulu açılmasıyla ilgili valilik makamının ilgi onayı, Milli Eğitim Müdürlüğü Kurum Açma, Kapatma, Ad Verme Komisyonu’nun ek listede belirtilen kararları ekte gönderilmiştir.”

‘Cemaatlerden ders çıkarılmıyor’

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk, kararla ilgili itirazda bulunduklarını ifade etti. Okulun içinde okul olmayacağını ve dini eğitimin okulun içinde olmasını doğru bulmadıklarını aktaran Öztürk, “Kaç gündür İl Milli Eğitim Müdürü’nden görüşme talep ediyoruz. Bize randevu verilmedi. İtirazımızı bilmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Cemaat grubunun eğitim alanındaki tasfiyelerinden ders çıkarılmadığını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

“Antalya’da 3 ilçede toplam 8 tane ilkokul ve ortaokulda imam hatip sınıfı açılmasıyla ilgili yazı tebliğ edildi. Eğitim Sen olarak yıllardır bilimsel, laik ve demokratik eğitimi savunduğumuzu söyledik. Ve söylerken de şunu ekledik: Okullar gittikçe tek din tek mezhep ekseninde gericileştiriliyor. Ayrıca cemaatlerin milli eğitimi yönettiğini ifade ettik. Yapılan tasfiyelerin yöntemi yanlış olsa da, bir cemaat grubunun eğitimde kümelenmesi haklılığımızı ortaya koydu. Bundan ders çıkarılmasını beklerdik. Ancak geri adım atılmıyor.’’

‘Zamanlama dikkat çekici’

OHAL sürecinde bu uygulamaların devreye sokulmasını dikkat çekici olarak değerlendiren Öztürk, “OHAL zamanında bunun yapılması bizim açımızdan dikkat çekici. Okulların ve öğretmenlerin sorunlarının çözüleceği noktada, sorunlar katmerleniyor. Velilerin imam hatip açma talebi yoktur. Talep olsa bile dini eğitimin kamu okullarında verilmesi doğru değil. Milli mutabakttan bahsedildiği bir dönemde bürokratların bundan ders çıkarmadığını görüyoruz’’ diye konuştu.

******

Veliler ve eğitimcilerden tepki

Antalya Valiliği’nin Konyaaltı, Kepez ve Gazipaşa ilçelerindeki ilkokul ve ortaokul binalarının içine imam hatip sınıfları açma planı, velileri ve eğitimcileri harekete geçirdi. Eğitim Sen yöneticileri, karara ilişkin bugün 13.00’da şube binasında basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı. Veliler ise, bugün Attalos Heykeli önünde bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

Kaynak: Birgun.net