SERBAY MANSUROĞLU
[email protected]
@serbaymansur

İstanbul’da okulların kapanmasına kısa bir süre kala ilçe milli eğitim müdürlüklerinin talebiyle ilkokullarda ‘uyum gezileri’ yapıldığı ortaya çıktı. İstanbul’un Sultanbeyli, Sancaktepe, Kartal gibi ilçelerinde ilçe milli eğitim müdürlükleri ilkokullara gönderdikleri yazılarda, ilkokul öğrencilerine yönelik imam hatip ortaokullarına gezi yapılarak imam hatiplerin tanıtılması istendi.

Avantajları anlatıldı

Yazı üzerine okul idareleri minik öğrencilere imam hatip gezisi organizasyonları yaptı. Görevli öğretmenler eşliğinde öğrenciler imam hatip ortaokullarını gezdi. Gezide öğrencilere slaytlarla imam hatip okullarının avantajları anlatıldı.

‘Yeter artık’

Öğrenci Veli Derneği’nden (Veli-Der) Feray Aydoğan söz konusu gezilere tepki gösterdi. Aydoğan, “Son aylarda imam hatip tanıtım etkinlikleri adı altında İstanbul’da farklı ilçelerde, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin görevlendirdiği kişiler tarafından tanıtım gezileri yapılıyor. Bu gezilerde slayt gösterimleri ve toplantılarla imam hatipler teşvik edilmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

İkna çalışması yapılıyor

“İmam hatip okullarının diğer okullardan daha donanımlı olduğu, nitelikli eğitim verdiği öne sürülerek, çocuklar ve velilerin bu okullara kayıt yaptırmaları konusunda ikna çalışmaları yapılıyor” diyen Aydoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Dayatmalara hayır!

“Bu gezilerde ayrıca katılımın yüksek olması amacıyla öğretmenlere baskı uygulanıyor. Veli Der olarak ‘Yeter artık’ diyoruz. En kıymetlilerimiz, çocuklarımızın sessiz çığlıklarına ses olacağız. Dayatmalara karşı çocuklarımıza ve geleceğimize sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz.”

Kaynak: Birgun.net