Türkiye sinemasının önemli yönetmenlerinden biri olan Reha Erdem'in son filmi Koca Dünya'nın dünya prömiyeri 8 Eylül'de Venedik Film Festivali'nde gerçekleştirilecek. Filmin fragmanı bugün yayınlanırken sinemaseverleri de heyecan sardı.

Evrensel'de yer alan habere göre, Türkiye sinemasının usta yönetmenlerinden Reha Erdem'in yeni filmi Koca Dünya (Big Big World), Venedik Film Festivali'nin Orrizonti (Yeni Ufuklar) bölümünde gösterilecek.

Türkiye galası da Adana Film Festivali'nde

Koca Dünya, Türkiye prömiyerini de Adana’da yapacak. 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde Ulusal Uzun Metraj Yarışması’nda adaylar arasında yer alıyor.

Avrupa'nın önemli film festivallerinden biri olan Venedik Film Festivali'nin programında Wim Wenders, Terrence Malick gibi pek çok usta yönetmenin yeni filmleri yer alıyor.
Türkiye sinemasının önemli yönetmenlerinden Reha Erdem'in yeni filmi Koca Dünya (Big Big World) da festivalde olacak.

Festivalin Orrizonti (Yeni Ufuklar) bölümünde gösterilecek olan Koca Dünya; Kosmos, Beş Vakit ve Hayat Var gibi filmlerinden sonra dokuzuncu uzun metraj filmi olma özelliği taşıyor. Venedik'te gösterilecek filmin çekimleri ise geçen yıl içerisinde tamamlandı.

Orrizonti bölümünde gösterilen filmler ve yönetmenler Çin, ABD, Belçika, Arjantin olmak üzere farklı ülkelerden yer alıyor:

Big Big World - Reha Erdem
Bitter Money - Wang Bing
Boys in the Trees - Nicholas Verso
Dawson City: Frozen Time - Bill Morrison
Die Einsiedler - Fien Troch
Gukuroku - Ishikawa Kei
Home - Fien Troch
Kekszakallu - Gaston Solnicky
King of the Belgians - Peter Brosens, Jessica Woolworth
Liberami - Federica Di Giacomo
Malaria - Parviz Shahbazi
Maudit Poutine - Karl Lemieux
Il più grande sogno - Michele Vannucci
Reparer les vivants - Katell Quillevere
Sao Jorge - Marco Martins
Tarde para la ira - Raul Areval
Through the Wall - Rama Burshtein
White Sun - Deepak Rauniyar

Kaynak: Birgun.net