Nükleer Güvenlik Zirvesi için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı tanıdığı bir isim karşıladı. Erdoğan 2013’teki ABD ziyaretinde ise askeri törenle karşılanmıştı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre ABD’ye giden Erdoğan'ı, Andrews Hava Üssü'nde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ve öteki ilgililer karşıladı. ABD ise Erdoğan için özel bir protokol uygulamadı, sadece düşük rütbeli bir ABD askeri yetkilisi karşılama protokolünde yer aldı. Erdoğan'ı karşılayan isimler arasında ABD'li üst düzey bir yetkili olmaması da Washington'ın Ankara'ya mesajı olarak nitelendirildi.

Erdoğan’a, Başbakan olduğu 2013’te ABD’ye yaptığı ziyarette ise farklı bir karşılama yapılmıştı. O dönem askeri törenle karşılanan Erdoğan için havaalanında, ABD Protokol Şefi Büyükelçi Capricia Marshall, hava üssü komutanı Albay Micheal Hess ve eşinin yanı sıra Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone hazır bulunmuştu. (Haber Merkezi)

Kaynak: Birgun.net