Taksim'de İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, ellerindeki beyaz dövizlerle sessiz barış eylemi yaptı.

Galatasaray Meydanı'nda toplanan bir grup İHD üyesi, Doğu ve Güneydoğu'daki operasyonlar sonucu yaşanan ölümleri protesto etmek için yanlarında getirdikleri beyaz dövizlerle sessiz eylem yaptı.

Grup adına açıklama yapan İHD İstanbul Şube Sekreteri Hulusi Zeybel, "5 günlük yaşama saygı nöbeti düzenleme kararı aldık. Sessiz bir eylem olarak tasarlamıştık bu eylemimizi. Kullandığımız dövizlerde orada ölen, yaşam hakkı ihlal edilen herkesi ifade eden dövizler hazırladık. Biz bu durumu protesto etmek için dövizlerimizi ters çevirerek beyaz eyleme çevirdik. Eylemimiz bir beyaz eylemdir. Barış eylemidir. Biz barış istiyoruz. Yeter ki insanlar ölmesin, yeter ki sorunlarımızı konuşarak çözelim, diyalogla çözelim. Konuşmak ve diyalog her şeyin çözümüdür, her şeyin anahtarıdır." şeklinde konuştu.

Öte yandan İnsan Hakları Derneği’nden yapılan açıklamada; "Biz insan hakları savunucuları olarak her gün gelen ölüm haberlerinin kim olduğuna bakmaksızın, hepsinin en temel insan hakkımız olan yaşam hakkı ihlali olduğu gerçeği ve bilinciyle 'ölümler dursun, yaşam kazansın' demek için, yaşam hakkımızı savunan dövizlerimizle 5 günlük sessiz yaşam nöbetine başlıyoruz." denildi.

Kaynak: Birgun.net