ESMERAY YOĞUN

Kadın yerde yatıyor 10 yaşında bir çocuk eliyle ninesinin dağılan başından sızan kanlara engel olmaya çalışıyor. Çok değil az ötede depresif bir TOMA kuşanmış neyi varsa vurdu vuracak…Eyvah çocuk ölecek…Kadın zaten ölmüş….Çocuğun gözyaşı yorgun bir dinginlikle birleşiyor ninesinin toprağa sızan kanıyla …Az ötede aşağılık bir dengesizlikle kuşanmış bir TOMA bekliyor….Taşlar ekipler bekliyor yapılan hiçbir zulüm, yaşanan hiçbir utanç ilelebet saklı kalmayacak elbet...Sloganlar dilimizden yüreğimize akıyor yerde yatan yaşlı kadının kanı ile birleşip kanıyor…İNSANLIK SUÇLARI büyüyor. Uzak değil burası Cizre. Uzak değil burası Silopi. Uzak değil burası Sur içi. Sen susacak mısın bu gördüklerine?

Evet imzaladım o metni sonuna kadar okudum da öyle imzaladım hem de. Çünkü beynime, yüreğime, dilime kazındı ılık gözyaşı ile eriyen pıhtılaşmış kanın görüntüsü.

Siz görmediniz mi bayım. Siz görmediniz mi hanımefendi. Ah sizi gidiler. Nasıl da iyi bilirsiniz gözünüzü, kulağınızı ve hatta yüreğinizi kapatmayı size değmiyorsa atılan kurşun…Ne de unutkan ve duyarsızsınız.
Evet imzaladım o metni, sonuna kadar okudum da öyle imzaladım hem de. Çünkü beynime, yüreğime, dilime kazındı ılık gözyaşı ile eriyen pıhtılaşmış kanın görüntüsü
Az ötede TOMA’lar yürüyor kirli ıslıklarını çalarken suskunluğun zengin mösyöleri “şaşaşaşa padişahım sen çok yaşaşaşa” dostum bu dolarlar bir harika
Az ötede ise yasalar, kanun hükmünde kararnameler, yönetmelikler çıkıyor, ürkek pıtırcık kuşları adeta
Az ötede bürokratlar, politikacılar… Kalın enselerinde tarihin kanlı lekesi ile bekleşenler
Ve nihayet az ötemde Voltaire …! Elinde bir pankartla ‘Söylediklerini kabul etmeyebilirim ama söyleme hakkını ölünceye kadar desteklerim.’ diyor.
Elimdeki soruşturma metnine baktım gülümseyerek. Suçum “bu suça ortak olmayacağım” demekmiş. İşte bu yüzden vatan hainiymişim, işte bu yüzden müsveddeymişim, işte bu yüzden karanlıkmışım
Ama rica ederim Mösyö unutmayın; “insanlığın aydınlık cesareti, sizin karanlık esaretinizi yıkacaktır ve BİRGÜN mutlaka “susanlar da yargılanacaktır” en az yapanlar kadar.

(*Haklarında soruşturma açılan 1128 akademisyenden birisi)

Kaynak: Birgun.net