İnsan seli arasında birbirlerini iterek metrobüse binebilen ise, tutanacak yer bulamıyorlar. Çünkü sürekli reklam alınan tutma bantları ortalama bir Türk insanının ulaşabileceğinden çok daha yüksekte. Kadın yolcuların tamamı erkek yolcuların çoğunluğu reklamları okuyor ancak bu tutma bantlarına uzanamıyor.

Binbir çaba ile metrobüse binmeyi başaran yolcular ise geldikleri durakta kalabalıktan bir türlü inemiyor ve kapıyı kapatan şoför ile sürekli kavga ediyor. Kendilerini yolcu olarak gören vatandaşlar aynı zamanda İETT’nin müşterileri olduklarının farkında olmadıkları için yeterince talepkar da olamıyor. İETT ise müşteri odaklı kurumsallaşma adımlarını hızlandırdığı için ödüle layık görülüyor. Ancak ödül yolcuların metrobüs çilesini hafifletmiyor.

İŞTE İETT’YE VERİLEN “MÜŞTERİYE DEĞER KATMA ÖDÜLÜ”

Avrupa'daki kuruluşların sürdürülebilir mükemmelliğini amaçlayan Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) ‘Müşteriye Değer Katma' kategorisindeki 2016 EFQM Mükemmellik Başarı Ödülü'ne bu yıl İETT layık görüldü. Ödülü, Milano'da düzenlenen törende İETT Genel Müdürü Arif Emecen aldı.

Kaynak: Birgun.net