İstanbul’daki toplu taşıma otobüslerinde dikkat çeken kutular gizemini koruyor. Otobüsün bagajı olmasına rağmen kabininin içinde ve asma kilit ile kapatılan kutuların içinde ne olduğu yolcular tarafından da merak ediliyor. Otobüs şoförü ise kutu ile ilgili sorulan sorulara “söylememiz yasak” yanıtını verdi.

FISILTI GAZETESİ: KUTULARDA CESET TORBASI VAR

İETT Genel Müdürlüğü’nü aradığını ancak cevap alamadığını söyleyen bir vatandaş “hal böyle olunca kulaktan kulağa farklı şeyler anlatılıyor, örneğin yolcuların pek çoğu o kutularda birbiri ardına yaşanan patlamalardan dolayı “ceset torbası” bulundurulduğunu düşünüyor." dedi.

“EVET CESET TORBASI VAR”

Konuyla ilgili Sözcü'den Turgut Erat'ın ulaştığı İstanbul Halk Otobüsleri Anonim Şirketi yetkilisi iddiaları doğrulamadı. Net bir açıklama da yapmayan yetkili “o kutuların içinde tamir seti ve acil anlarda kullanmak için yangın tüpü, yangın battaniyesi ve ceset torbaları" olduğunu açıkladı.

İETT “BİZİM OTOBÜSLERİMİZ DE YOK”

Fotoğraftaki gizemli kutunun İstanbul Tokatköy ve Beykoz seferini yapan İETT’ye ait 15 TY otobüsünde çekildiği söylendi. İETT basın bürosu ise söz konusu iddiaları yalanladı. Bürodan dün yapılan açıklamada “Bizim de haberimiz yok” denilirken bugün ise “İETT otobüslerinde o kutu yok. Halk otobüslerinde bulunuyor. İçinde şoförün kişisel malzemeler bulunuyor” dedi. İETT yetkilileri konunun gündeme gelmesinin ardından söz konusu kutuların kaldırılacağını açıkladı.

Kaynak: Birgun.net