Aydın'da mahallelerin içinden sesler geliyor diye bomba ihbarı yaptıkları paketin içinden hasta bir kedi çıktı. Sokaktan geçen bir kadının sesleri tanıyabilmesi ile hayatı kurtarılan kedi bakıma alındı. Hayvan Hakları Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Şenay Tekinbaş, bu tür olayların sıkça yaşandığını belirterek, ''Kimi insanlar zor durumda gördükleri hayvanları güya iyilik yapmak adına böyle kutu ya da koliye koyup insanların yoğun olduğu bölgelere veya hayvanlara destek olunan yerlere bırakıyorlar'' dedi.

İleri'de yer alan habere göre; Aydın’ın Güzelhisar mahallesinde içinden sesler gelen bir koliye rastlayan çevre sakinleri içinden paketi zaman ayarlı bomba zannedince panik yaşadı. Durumu polise bildiren çevre sakinleri panikle bölgeden uzaklaştı.

İhbarların yoğunluğu ve koliden farklı bir tıkırtı geldiğinin belirtilmesi üzerine polis bölgeye bomba imha uzmanı ekip gönderdi. Bir kadının kolinin içinden gelen sesin kedi hırıltısı olduğunu anlayınca hemen koliyi açtı. Kolinin içerisinden çıkarılan hasta kedi bakıma alındı.

“İYİLİK YAPTIKLARINI ZANNEDİYORLAR, AZ DAHA PATLATILACAKTI”
Hayvan Hakları Koruma Derneği Aydın Şube Başkanı Şenay Tekinbaş, bu tür vakalara çok sık karşılaşıldığını belirterek, “Ortamın gergin ve yaşanan terör olayları nedeniyle herkes tedirgin. Kimi insanlar zor durumda gördükleri hayvanları güya iyilik yapmak adına böyle kutu ya da koliye koyup insanların yoğun olduğu bölgelere veya hayvanlara destek olunan yerlere bırakıyorlar. Kolinin üzerinde içinde kedi olduğunu belirten hiçbir işaret ya da yazı yok. İnsanlar bomba zannetmiş. Polis az daha patlatacaktı. Ne olur insanlarımız canlılara karşı duyarlı olsun” dedi.

Kaynak: Birgun.net