İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Aksiyon dergisinden Tuğba Kaplan’a verdiği röportaj sonrası aldığı ölüm tehditleri artınca Twitter hesabını kapattı.

Hüseyin Hatemi röportajda, “7 Haziran’dan sonra iktidar partisinden ‘Artık ümidi kestim.’ diyor ve iktidar yorgunluğundan bahsediyorsunuz. 7 Haziran’dan bu yana iktidara ve ülkeye dair ümidinizde bir değişiklik oldu mu?” sorusuna verdiği “Ümidi kaybetmek demek, düşmanlık değildir. Acımak demektir. Sonunun Menderes gibi kötü olmaması için acıyorum.” cevabı üzerine aldığı ölüm tehditleri daha da arttı.

Bu gelişmelerin ardından önce Hüseyin Hatemi ardından da avukatı Twitter üzerinden açıklama yaptı. Hüseyin Hatemi, yaptığı açıklamada ölümden korkmadığını, hukuk devleti olmayan ülkelerde bir Ogün Samast bulunacağını söyleyerek şöyle devam etti; "Allah kimseyi kafasızlığa veya habasete düşürmesin bana bir süredir gelen iğrenç yazılar reva görülüp benim 'ümidimi kaybettim amma dostluğumu değil, başına Menderes gibi bir şey gelmesini istemem, kötü gidişten ancak ahlak ilkelerine bağlılık kurtarır' demek mi tehdittir? Menderes'i göklere çıkaranlar darbeden sonra arazi oldu tehlike geçtikten sonra ortaya çıktılar! Allah ıslah etsin sizi midesi ve kesesinden başka bir şey düşünemeyen yaygaracılar! Esasen beklediğim sonuç nihayet geldi hukuk devleti olmayan ülkelerde iktidarı kölece desteklemeyenin ailesi korkutulur onlar da korkmazsa bir Ogün Samast elbette bulunur benim yaşım neredeyse seksene varacak ölümden mi korkacağım? Ne var ki yakınlarıma iğrenç riyakârlıkla gelen telefonlar onları maalesef iyice korkuttu. 'Reisi, Menderes gibi yapmak istiyorlar yedirmeyiz' diyen yalakaların sözü suç değil de benimki mi suç bre utanmaz kılkuyruklar? Ailemde huzur bırakmadınız benim de takatim kalmadı. Yalnız ferzendani ercümendi vatan ve kerimelerimle meşgul olmaya karar verdim kılkuyruklar ne halleri varsa görsünler. Azizana şeyh Twitter meydanında arzi veda ediyorum Alaman milleti scheiden tut weh! derler. Ayrılık elem verir. Hukuk devletinin bu ülkede kurulduğunu zuhur olmadıkça görmek muhal, tekrar mulaakıyy oluruz bezm-i ezelde ey azizani can! evar be kheyr! Allah'tan ümid kesilmez! Allah'a emanet olunuz sevgiyle!"

Hatemi’den sonra bir açıklama da avukatı Fidel Okan’dan geldi. “Biraz önce müvekkilim Prof. Dr. Hüseyin Hatemi aradı. Twitter aracılığı ile kendisine yapılan tehdit ve hakaretler konusunda bilgilendirdi. Sosyal medyada müvekkilime 'yapılan' ve 'yapılacak' olan tehdit ve hakaret içeren paylaşımlar için yasal işlem başlatmaya karar verdik. Hayatını mesleğine adamış Prof. Dr. Hatemi'yi düşüncelerinden dolayı linç edenleri ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

Bu açıklamaların ardından gece boyunca Twitter hesabını açık tutan Hüseyin Hatemi, sabah saatlerinde Twitter hesabını tamamen kapattı.


Kaynak: Birgun.net