Hürriyet gazetesi, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki elektronik panoda yer alan ve Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocukların istismarına izin verildiğinini ileri süren haberle ilgili olarak aynı reklam panosuna ilan verdi, Türkiye'de yasalarının çocukları çok iyi koruduğunu iddia etti.

'İÇİNİZ RAHAT OLSUN'
İleri'de yer alan habere göre; Gazete, yayınladığı ilanla 'Türk yasaları çocukların cinsel istismarına kesinlikle izin vermiyor; çocuklarını çok iyi koruyor' şeklinde iddialarda bulunurken, T24'ün aktardığına göre, "Avusturyalı dostlarımız! Türkiye'nin bağımsız lider gazetesi Hürriyet araştırdı. İçiniz rahat olsun. Türk yasaları çocukların cinsel istismarına kesinlikle izin vermiyor; çocuklarını çok iyi koruyor." mesajı verdi.

Avusturya'nın Başkenti Viyana'daki Schwechat Uluslararası Havalimanı'nda bulunan bir panoda 'Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor' başlıklı bir haber yayınlanmış, haber, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun müdahalesiyle panodan kaldırılmıştı.

Kaynak: Birgun.net