Aslınur Özçakır

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), hükümetin darbe girişimini bahane ederek kamu emekçilerine yönelik hukuksuz uygulamalarını sürdürdüğünü bildirdi.

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse düzenlediği basın toplantısında, sözlerine “ne istediler de vermedik, diyerek itiraf edilen işbirliğinden şu an gelinen noktada ‘kandırıldık’ açıklamasıyla muaf olunamaz” diyerek başladı.

“Kurtuluş Savaşı değil”

AKP ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaşananları Kurtuluş Savaşı olarak değerlendirdiğini söyleyen Köse, onbinlerce kamu emekçisine karşı yapılan hukuksuz uygulamalar ve politikaların Kurtuluş Savaşı belirtisi olmadığına dikkati çekti.

İhbarcılığın başını alıp gittiği bu dönemlerde idarecilerin beğenmediği, siyasi iktidar yanlısı olmayan herkesin topun ağzında olduğunu belirten Köse, delil arama ihtiyacı olmadan “ben seni beğenmedim terör örgütüyle ilişkin var” deme keyfiyetinin ortaya çıktığını söyledi.

“Kamu Personel rejimi değiştiriliyor”

Köse, OHAL’i aşan sıkıyönetim uygulamalarıyla AKP’nin darbe girişiminden önce de hedefine koyduğu Kamu Personel rejiminin fiilen değiştirildiğini vurguladı. Cemaatin hedef tahtasında olduğu açıklamalarına karşın KESK ve ona bağlı tüm sendikaların darbelerden çok etkilendiğini, üyelerinden 452 kişinin işten el çektirildiğini, 6 kişinin ihraç edildiğini ve 10 kişinin tutuklandığını belirtti.

Uygulamaların muhalif kesimlere yöneliminin en bariz örneğinin Barış İçin Akademisyen İnisiyatifinden 25’inin akademisyenin cezalandırılması çabaları olduğuna dikkati çekti.

“Muhalefetten kurtulma savaşı”

Hükümetin, darbe girişimini bahane ederek torba yasalarla on binlerce kamu emekçisini mağdur ettiğini kaydeden Köse, hükümetin Kurtuluş Savaşı değil “muhalefetten kurtulma savaşı” verdiğini söyledi.

Açığa alınan ve işine son verilen üyelerle ilgili kararların geri çekilmesini talep eden KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse “Gerekçesi ne olursa olsun ortada hukuksuzluk söz konusu ise bu hukuksuzluğun karşısında olacağız, bu durum herkes için tehdit oluşturmaktadır. Bu tehdidi ortadan kaldırmak için hükümeti anayasaya uygun adımlar atmaya çağırıyoruz” dedi.

Kaynak: Birgun.net