BURCU CANSU / [email protected]

AKP Hükümeti, Artvin’de “Madene Hayır” diyen binlerce insanı biber gazı ile tanıştırıp, Artvin’in doğal güzelliklerinin talan edilmesine yol verirken, Türkiye genelindeki tüm okullarda Artvin’i tanıtmak için yarışma düzenleneceğinin ortaya çıkması şaşkınlık yarattı.

Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye geneli resmi/özel tüm lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik “Göğe Komşu Topraklar-Artvin” konulu “Deneme ve Şiir Yarışması” düzenleyeceğini duyurdu.

Gönüllülük esası!
Artvin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 22 Şubat tarihinde 80 ilin Milli Eğitim Müdürlükleri’ne gönderilen yazıda, derslerin aksatılmaması kaydıyla gönüllük esasına göre hazırlanan ve ilçelerde değerlendirilen eserlerin 29 Nisan tarihine kadar gönderilmesi talep edildi.

Yarışmanın şartnamesinde, ‘’Yarışmaya katılacak eserlerin Artvin konulu olup Artvin’in doğal güzelliklerini, tarihi eserlerini, kültürel ve tarihi değerlerini ön plana çıkaran deneme ve şiir türünde özgün çalışmalar olması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

‘Yavru geziciler’ ne yazacak?
Cerattepe’de madencilik faaliyetleri başladığı takdirde doğal güzelliklerin ve doğal hayatın yok edilmesini engellemek için direnen Artvinliler “Yavru Geziciler” ilan edilirken, yarışmanın amacının “Ülke genelindeki gençlere Artvin’i ve Artvin’in kültürünü tanıtarak il ve çevresi ile ilgili farkındalık oluşturmak. Artvin’in sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerleri korumak, tanıtmak, yaşatmak ve yaygınlaştırmak” olması dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tanımlaması ile “Yavru Geziciler”in doğup büyüdükleri, yaşadıkları Artvin hakkında ve talan edilmesine tüm güçleri ile karşı çıktıkları Cerattepe hakkında neler yazacakları ise merak ediliyor.

Kaynak: Birgun.net