BİRGÜN / ANKARA

Huber Köşkü’nde Saray danışmanlarının kaldığı bölüm başta olmak üzere yaklaşık yedi aydır devam eden 30 milyonluk tadilata ilişkin usulsüzlük iddiaları Meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, restorasyon çalışmasının Kasım ayında başlamasına karşın ihaleci firmanın Nisan ayında iş bitirme belgesi aldığı ve Mayıs ayında sözleşme yapıldığı iddialarına soru önergesiyle yanıt aradı.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP’li Ali Haydar Hakverdi, 1985 yılından beri Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Köşkü olarak kullanılan Tarabya Yerleşkesi içinde bulunan Huber Köşkü’ndeki tadilat ile ilgili iddialara ilişkin TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Hakverdi, önergesinde Huber Köşkü’nde Cumhurbaşkanı danışmanlarının kaldığı bölüm başta olmak üzere bazı bölümlerinde Kasım ayından itibaren restorasyon işlemleri yapıldığına dikkati çekerek, ihalenin ilgili firmaya ihale yapılmadan verildiği iddialarına dikkati çekti.

Restorasyon Kasım ayında başlamasına rağmen sözleşmenin Mayıs ayı sonunda yapıldığı, çalışanların sigortasının başka şantiye ve şirket üzerine gösterildiği, bu süreçte fatura kesilmediği, ortada bir proje bulunmadığı, ihale bedeli başlangıçta üç buçuk milyon lira olarak gösterilmesine rağmen firmanın 30 milyon lira alacaklı durumda olduğu iddialarını gündeme getiren Hakverdi, Başbakan Binali Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

* Huber Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Danışmanlarının kaldığı bölüm başta olmak üzere bir çok bölümde restorasyon yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğru ise restorasyon yapma gerekçesi nedir?

* Huber Köşkü’nde devam eden bir restorasyon çalışması varsa ihale neden yapılmamıştır? Restorasyon işi hangi firmaya verilmiştir? İşi restorasyonu yapan firmaya kim vermiştir?

* İddia edildiği gibi tadilat Kasım ayında mı başlamıştır? Restorasyona başlayan firma, Nisan ayında iş bitirme belgesi aldığı ve Mayıs ayında sözleşme imzaladığına göre neden Kasım ayında işe başlatılmıştır?

* İş bitirme belgesini Nisan ayı sonunda alan firmaya neden ihalesiz ve yüksek fiyatlı restorasyon işi verilmiştir?

* Yapılacak restorasyonun 30 milyon Türk Lirasını bulduğu iddiaları doğru mudur? 30 milyon Türk Lirası tutacak kadar hangi tadilatlar yapılmıştır?

* İşi alan firmanın, işçilerin sigortasını başka şantiye ve firma üzerinde gösterdiği, proje sunmadığı, keşif yapmadığı, iş güvenliği uzmanı çalıştırmadığı ve iş bitirme belgesi olmadığı iddiaları doğru mudur?

Gül sekiz ay kalmıştı

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevi sona erdikten sonra taşınacağı Kavacık’taki Boğaz manzaralı villasında tadilat olduğu için sekiz ay Huber Köşkü’nde kalmıştı. Gül, Kasım ayına kadar kaldığı Huber Köşkü’nde kalmasına yönelik eleştiriler üzerine kaldığı süreçte ikametten kaynaklanan masrafları kendisinin karşıladığını savunmuştu.

Kaynak: Birgun.net