İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanık dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis Muhittin Zenit'in çapraz sorgusu yapıldı. Zenit, Dink cinayetiyle üstüne düşen görevi yerine getirdiğini belirterek, Erhan Tuncel'den gelen istihbarat bilgilerini F3 ve F4 raporlarına kaydedildiğini, Tuncel'le ilgili başka bir iletişiminin bulunmadığını söyledi.

CNN'de yer alan habere göre, Zenit, Trabzon'da sadece Dink cinayetinin önlenmesine yönelik çalışmalar yapılmadığını belirterek "Biz istihbaratçıyız. İşimiz gereği birçok insanla irtibat kurarız. İddianamede, sadece Hrant Dink cinayetiyle ilgileniyormuşuz ve ihmalli davranışlar sergilemişiz gibi bir anlam çıkıyor. Böyle birşey sözkonusu dahi olamaz" dedi.

Dink cinayeti sonrasında kendisinin terör örgütlerinin hedefi haline getirildiğini söyleyen Zenit, "Benim hakkımda çok sayıda haberler yazıldı ve kamuoyunda zor durumda bırakıldım. Ben sadece polis memuruyum. Hiçbir örgüt veya yapılanmayla bağım yok. Sırf, Erhan Tuncel ile telefondan görüştüm diye resmen kurban seçildim" ifadelerini kullandı.

"Cinayetten sonra Erhan Tuncel ile yaptığınız telefon görüşmesinin basına sızması hakkında suç duyurusunda bulundunuz mu?" şeklindeki soru üzerine Muhittin Zenit, "Evet İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum ancak takipsizlik kararı verildi" şeklinde cevap verdi.

Muhittin Zenit'in çapraz sorgusuna ara veren mahkeme heyeti duruşmayı yarın saat 10.00'a erteledi.

Kaynak: Birgun.net