SEBAHAT KARAKOYUN / [email protected]
@ssenyaprak

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, milletvekillerine 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergiledikleri tavır nedeniyle teşekkür mektubu gönderirken, “Bütün bu olumlu gelişmeler Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli, soğukkanlı, metin ve dik duruşuyla halkımızı meydanlara davet etmiş olması neticesinde gerçekleşmiştir” diyerek en büyük payı Erdoğan’a çıkarmayı unutmadı. Kahraman’ın mektubunda “Gülenizm taraftarları” ifadesini kullanması dikkati çekti

Edinilen bilgiye göre İsmail Kahraman, milletvekillerine gönderdiği teşekkür mektubunda "15 Temmuz’da FETÖ/PYD tarafından gerçekleştirilen kanlı darbe girişiminin milletin desteğiyle bertaraf edildiğini" belirterek, TBMM’nin de bu girişim sırasında tarihinde görülmemiş ağır bir silahlı saldırıya uğramasına rağmen açık tutulduğunu vurguladı.

Siyasi partiler, liderleri, milletvekilleri ve örgütleri ile darbe girişimine tepki gösterdiğini, meşruiyet çerçevesinde hareket eden TSK mensupları ve Emniyet güçlerinin de saldırıyı püskürtmek için olanca güçlerini kullandıklarını belirten Kahraman, halkın da demokrasiye sahip çıkarak darbeyi yendiğini kaydetti.

"En büyük pay Erdoğan’ın" vurgusu

Mektubunda darbe girişimine karşı demokrasi nöbetlerinin artan şevk ve gayretle sürdürüldüğünü belirten Kahraman’ın, “Bütün bu olumlu gelişmeler Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli, soğukkanlı, metin ve dik duruşuyla halkımızı meydanlara davet etmiş olması neticesinde gerçekleşmiştir. Bunun yanı sıra medya da darbe girişimi karşısındaki örnek tutumu ile direniş ruhunun canlı tutulmasında büyük rol oynamıştır” ifadelerini kullandı.

“Gülenizm” dedi

Kahraman milletvekillerine teşekkürlerini iletirken, darbecilerden “eli kanlı darbeciler, asker kıyafeti giymiş teröristler” ifadelerinin yanı sıra “Gülenizm taraftarları” diye söz etmesi dikkati çekti.

TBMM Başkanı Kahraman “İnanıyorum ki hain darbecilerin saldırılarına karşı tek yürek halinde direnen ve İstiklal Harbi sırasında almış bulunduğu Gazi unvanına bir gazilik unvanı daha eklemiş olan Meclisimiz her türlü takdir ve tebriki hak etmektedir” dedi.

Kaynak: Birgun.net