SEBAHAT KARAKOYUN
[email protected]
@ssenyaprak

AKP’lilerin Anayasa Komisyonu’nda HDP’lileri hedef alan organize saldırısında omzu çıkan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve AKP’li Ali Aydınlı’nın elini kaldırarak, “vururum” tehdidinde bulunduğu Ayşe Acar Başaran yaşananları BirGün’e anlattılar. Baluken ve Başaran, CHP’nin komisyonda kötü bir sınav verdiğini belirterek bu hatadan dönmesi çağrısı yaptı.

Her iki milletvekilinin aktardıkları özetle şöyle:

Vekil değil ‘fedai takımı’
İdris Baluken (HDP Grup Başkanvekili)

Aslında aylardır Genel Kurul ve komisyon çalışmalarında bütün muhalefet partileri, AKP’nin parlamentoya milletvekili değil, fedai takımı olarak getirdiği bir güruhun saldırıları ile karşı karşıya kalıyor. Saldırıların boyutu arttı son dönemde. Sanırım Saray’dan gelen talimat etkili oldu bunda.

İlk bir kaç darbeden sonra kolum omuzdan çıktı ve kilitlendi. Aşağı yukarı oynatamaz durumdaydım ve onlar da bunu fark ettiler. Saldırın boyutunu lince çevirdiler. Ben sağ kolumu hiçbir şekilde hareket ettiremediğim için kendimi savunmakta zorluk çekerken onlar ahlaksızca saldırılarını sürdürdüler. Bu arada çıkık kolumla kendimi savunmaya çalışırken tansiyonum düştü.

Devreye koydukları hamleden sonra bütün Meclis’i tasfiye edecek bir süreci başlatacak. Tıpkı Hitler’in 81 milletvekilini parlamentodan tasfiye ettikten sonra adım adım uygulamalarıyla Meclis’i tasfiye ettiği gibi. Hitler bu adımların ardından bütün dünyanın lanetlediği diktatoryal bir rejim inşa etti. Belli ki Erdoğan da aynı taktiği izliyor.

Planlayarak geldiler
Ayşe Acar Başaran (HDP Batman Milletvekili)

AKP’liler toplantıya saldırı planlayarak gelmişlerdi. Öyle ki bakanın etrafına bile en iriyarı milletvekillerini yerleştirmişlerdi.

Görüşmeler zaman zaman sataşmalarla sürerken, AKP’li Mehmet Metiner’in Garo Paylan’a saldırısını telefonumla kaydetmeye çalışırken, yakınımda bulunan Ali Aydınlı “ne çekiyorsun, sen kimsin” diye tepki gösterdi. Ben “Yasak mı” diye tepki gösterince de elini kaldırarak “Bak vururum” dedi. Ben “Sen kime vuruyorsun” diye tepki gösterdim tabii ki. Ondan sonra ortalık karıştı.

Son dönemde bizi hedef alan linç girişimlerinin talimatının doğrudan Saray’dan geldiği açık. Bana yönelik tehdit AKP’nin kadına yönelik bakışının göstergesi. Aslında uygun pozisyonu bulsalardı şiddet uygulamaktan hiç kaçınmazlardı.

Kaynak: Birgun.net