New York’ta 11 Eylül saldırılarının 15. anma töreninde fenalaşan Demokrat Başkan Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton’a ‘zatürre’ teşhisi konuldu.

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre doktoru Lisa Bardack tarafından yapılan açıklamada, Hillary Clinton’a geçen Cuma günü yapılan tetkiklerde ciğerlere bağlı zatürre teşhisi konulduğunu belirtildi.

Clinton’ın alerjiye bağlı olarak sürekli öksürük şikayeti sonrasında Cuma günü muayene edildiği, zatürre teşhisinin ardından antibiyotik tedavisine başlanıldığı açıklandı.

Demokrat Parti adayı, dünkü rahatsızlığının ardından bugün California'da düzenleyeceği iki günlük kampanya ziyaretini de iptal etti.

Dün New York’ta, düzenlenen anma töreninde kendisini iyi hissetmeyen Clinton’ın, vücudunun aşırı su kaybına uğradığı belirtildi. Doktorları Hillary Clinton’ın bir süre dinlendikten sonra süratle iyileşmeye başladığını kaydetti.

Kızının evinden ayrılan Clinton gazetecilere iyi olduğunu söyledi.

Doktorlar ayrıca, Clinton’a bir süreliğine istirahat tavsiyesinde bulunurken, seçim kampanyası programını da yeniden düzenlemesi yönünde görüş bildirdiler.

Clinton’ın, kampanya programını sürdürüp sürdürmeyeceği konusunda ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Rakip Cumhuriyetçi Partililer, Clinton’ın sağlık sorunlarını gerekçe göstererek başkanlık görevini yürütemeyeceğini öne sürmüşlerdi.

Clinton’ın başkanlık seçimlerindeki rakibi Cumhuriyetçi aday Donald Trump, sağlık sorunu nedeniyle Clinton’ın başkan olarak gerekli mücadeleyi sürdürecek, IŞİD ile savaşacak gücünün olmadığını iddia etmişti.

11 Eylül anma törenlerinde fenalaştı

Başkan adayı Clinton, dün New York’ta düzenlenen 11 Eylül’ün 15. yılı anma törenlerinde kendisini iyi hissetmediği için erken ayrılmak zorunda kalmıştı.

Tören sırasında fenalaşan Clinton yardımcılarının desteğiyle aracına bindirildi. Clinton’ın tören alanından aracına giderken sendelediği görüldü. Clinton, tören alanının yapıldığı ‘Sıfır Noktası’ndan’ kızı Chelsea’nin Manhattan’daki evine götürüldü. Clinton, burada bir süre dinlendikten sonra New York’un Chappaqua kasabasındaki kendi evine gitmek üzere yola çıktı. Clinton, kızı Chelsea’nin evinden çıkarken sağlık durumunu soran gazetecilere iyi olduğunu söyledi. “Kendimi çok iyi hissediyorum. New York’ta ne güzel bir gün” dedi. Hayranlarına el salladı ve sokakta bulunan küçük bir kız çocuğunu kucakladı.

Kaynak: Birgun.net