BİRGÜN/ANKARA

CHP Adana milletvekili İbrahim Özdiş, cihatçı Hizb-ut Tahrir örgütünün Ankara'da düzenlediği hilafet konferansını Meclis gündemine taşıdı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve BirGün'ün kamuoyunun gündemine taşıdığı Uluslararası Hilafet Sempozyumu'nu soru önergesi haline getiren CHP'li Özdiş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanmasının yasaklandığı Ankara'da bu konferansa nasıl izin verildiğini sordu.

Özdiş, Başbakan Davutoğlu'nun yanıtlamasını istediği soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

''8 Mart’ın bile yasaklandığı Ankara’da böylesine bir sempozyuma nasıl izin verilmiştir? Sempozyuma kimlerin, nasıl katıldığını tam olarak biliyor musunuz? Hizb-ut Tahrir adlı örgüt terör örgütleri listesinde değil midir?"

“İslam düşmanı kâfirler, 3 Mart 1924’te Hilafeti kaldırmakla İslam’ı ilelebet tarihe gömdüklerini sandılar” diyebilen Hizb-ut Tahrir örgütü yöneticisi Mahmut Kar hakkında işlem yapılmış mıdır?

Cumhurbaşkanı’na hakaret edenlerin çocuk yaşta olsalar dahi yaka paça gözaltına alınıp tutuklandığı günümüz Türkiye’sinde Cumhuriyet, demokrasi ve Atatürk kavramlarının her türlü hakarete uğraması hakkında ne düşünüyorsunuz

Sempozyumda söylenenleri ‘ifade özgürlüğü’ kapsamında mı değerlendiriyorsunuz?''

Kaynak: Birgun.net