BARIŞ SARIKAŞ

Yolculuklarından ve özlem duygusundan beslenerek oluşturduğu şarkı sözlerini yeni bir albümde toplayan genç sanatçı Faik Şardağ ile yaptığı müzik üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Yolculuk sizin için ne anlama geliyor?
Yolculuklar hayatımda çok belirleyici bir rol oynuyor. Seyahat etmek duygularımı, duygular sözleri, sözler melodilerimi dünyaya getiriyor. Yaptığım yolculuklar boyunca tanıştığım farklı insanlar, yeni kültürler, paylaşılan anlar, sürprizler sanatımı besliyor.

Sharr Mountains adlı ablümde de yolculuklar var yani?
Evet var. Kosova’ya yaptığım keşif seyahatinden bahsediyor. Zaten albümün adı da Kosova’daki Sharr Mountains yani Şar Dağları’ndan geliyor.

Kosova seyahatiniz sizi oldukça etkiledi diyebiliriz o halde.
Tanımadığım ailemle bir araya gelmek ve köklerimin uzandığı bu genç, aynı zamanda tarih dolu ülke bende hiç hissetmediğim duygular uyandırdı. Yani bu yolculuğu bir içe yolculuk olarak özetlemek mümkün. Kendi köklerime, kimliğime ve kişiliğime doğru derinleşen ve Lyon’a döndüğümde notalara dökülerek bu albümü hayata geçiren…

Batılı ve doğulu tınıları eserlerinizde bir arada bulmak mümkün... Bilinçli bir sentez mi bu?
Müzik kültüründe ve icrasında doğu tınıları da olan ülkemiz Türkiye’de doğdum ve büyüdüm. 15 yıldır Fransa, Lyon’da yaşıyorum, müzik eğitimimi de burada aldım. Dolayısıyla batı müziğiyle iç içeyim. Doğup büyüdüğüm evde de ilk günlerden itibaren Paul Simon, Bob Dylan, Cat Stevens, Beatles gibi sanatçıların müzikleri ile harmanlandım. İster istemez müzikal olarak batı ve doğu ile iç içe yaşadım. Çoğu zaman bu iki müzik ailesi farkında olmadan müziğimde biraraya geldi ve böyle olması beni mutlu ediyor.

İstanbul ya da Türkiye müzikal anlamda sizi nasıl besliyor?
Duyduğum özlem besliyor diyebiliriz aslında. Eski grubum Fake Oddity için yazdığım birçok şarkı sözü özlem temalıydı. Ben de artık bu konuya bir çözüm bulmaya karar verdim. Bu yüzden yeni solo projem Faik ile Türkiye’ye sık sık gelmek ve müziğimi ülkemde de izleyenlerle paylaşmak istiyorum. Tabii ki Türkiye’deki yeni İndie Müzik gruplarını da takip edip onlardan da etkileniyorum ve besleniyorum. Ayrıca son günlerde İstanbul’da bir şarkı yazdım, Karaköy-Kadıköy vapurundaki kısa seyahatimde çıktı ilk sözleri ve fikirleri.

Kaynak: Birgun.net