Kanal D’de Beyazıt Öztürk’ün sunduğu Beyaz Show’a 8 Ocak Cuma akşamı telefonla bağlanarak “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” diyen öğretmen Ayşe Çelik hakkında soruşturma başlatılmasının ardından İstanbul Bakırköy Adliyesi’ne gidip “Hepimiz Ayşe öğretmeniz” diyerek kendini ihbar eden 30 kişi hakkında ‘terör örgütü propagandası’ yaptığı gerekçesiyle dava açıldı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan davanın iddianamesinde, T24 yazarı Oya Baydar, eski CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, Prof. Gençay Gürsoy, sanatçı Ferhat Tunç, avukatlar Bahri Belen, Ergin Cinmen ve insan hakları savunucusu Şanar Yurdatapan gibi isimler suçlanıyor. Davanın ilk duruşması 23 Eylül'de görülecek.

T24'ten Can Bursalı'nın haberine göre Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede, “Ülkemizi tehdit eden global düzeydeki tehdidin bir ayağının, psikolojik destek ve motivasyon olduğu artık açık olarak bilinen bir gerçektir” ifadeleri kullanıldı. İddianamede, “Ayşe Çelik’in terör örgütünün masum bir yapı olduğu şeklinde algı oluşturmaya yönelik beyanlarına, kendilerinin de katıldıkları yönündeki beyanlarının de tartışmayı amaçlayan acılardan bahsetmenin açıkça terör örgütü propagandası suçunu oluşturduğu anlaşıldığından eylemlerine uyan yukarıdaki sevk maddeleri uyarınca cezalandırılmalarına karar verilmesi kamu adına talep olunur” denildi.

Kaynak: Birgun.net