Samsun'da alçak uçuş yapan helikopter halk pazarını savaş alanına çevirdi. Helikopterin rüzgarından tezgahlardaki şemşiyeler uçtu. Bir pazarcı kadın yaralandı. Park halindeki kamyonetin camı kırıldı.

Olay, bugün İlkadım İlçesi Kazımkarabekir Mahallesi'nde meydana geldi. Özel bir elektrik dağıtım işletme müdürlüğü alanından helikopter kalktı. Helikopter, İşletme Müdürlüğü'nün hemen yanında kurulan halk pazarının üzerinden alçak uçuş yapıp bir sürede havada bekleyince oluşan rüzgardan pazar yeri adeta savaş alanına döndü. Helikopterin rüzgarıyla tezgahların yanında bulunan şemşiyeler uçuştu, tezgahlar dağıldı.

PAZARCI KADIN YARALANDI

Pazar yerinde tezgahı olan 50 yaşındaki Nur Gündüz üzerine düşen şemşiyelerden yaralandı. Yaralı kadın, ambulans ile Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tedavi ardından da taburcu edildi. Nur Gündüz, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Pazar yerinde tezgahımızı kurduk, satış yapıyordum. Birden bir rüzgar ve fırtına esti. Helikopter santralin üzerinde durdu. tezgah ve şemşiyelerimiz uçuştu. Biz de korktuk. Savrulan şemşiyelerden bir veya ikisi belime vurdu. Belim çok ağrıyordu. Ambulans geldi. Hastaneye gittik. İğne vurdular. Belimde burkulma var. Doktor istirahat verdi. Zararımız var şikayetçi olacağız."

Pazar esnafı Mesut Çıtlak ise darbe olduğunu zannettiklerini, çok korktuklarını vurgularken "Herşey birbirine girdi. Yazık değil mi bu millete?" diye konuştu. Helikopterin ayrılmasının ardından pazar esnafı uçuşan şemşiyeler ile tezgahlarını toplayıp tekrar normal hayatlarına dündü. Gelen polis soruşturma başlattı.

()

Kaynak: Birgun.net