SEBAHAT KARAKOYUN [email protected] @ssenyaprak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’lilerin tutuklu ve hükümlülere ziyaretlerini örgüt ismi ve vekil sayısı ile ayrıntılı bir listeyle açıklarken, bakanlık CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın haklarında dokunulmazlık dosyası bulunan milletvekilleri ile başvurusunu, “ayrı ve özel bir çalışma gerektirdiği” iddiasıyla, “takdir hakkını kullanarak” yanıtsız bıraktı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, haklarında dosya bulunan milletvekillerine yargılama yolunu açacak anayasa değişikliğinin TBMM’den geçmesi üzerine Bilgi Edinme Kanunu kapsamında Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Anayasa değişikliğinin kabul edildiği tarihte başsavcılık ve mahkemelerden bakanlığa ulaşan fezlekelerin sayısını öğrenmek isteyen Engin Altay’ın girişimi sonuçsuz kaldı.



Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nce Altay’a gönderilen yanıtta, Altay’ın talebinin “ayrı ve özel bir çalışma gerektirdiği” belirtilerek “takdir hakkı” kullanılarak karşılıksız bırakıldığı kaydedildi.

Engin Altay’ın aynı konuyla ilgili başvurusuna Başbakanlık da yanıt vermedi. Ancak Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nden gönderilen yazıda, “Hakkınızda dokunulmazlığın kaldırılmasına dair herhangi bir istem iletilmemiştir” denildi. Altay’ın hakkında dosya bulunan milletvekilleriyle ilgili talebinin ise “özel hayatın gizliliği” gerekçesiyle bilgi edinme kapsamı dışında değerlendirildiği belirtildi. Anayasa değişikliği ile 152 milletvekilinin dokunulmazlığı kaldırılmıştı. 152 vekile ait toplam fezleke ise 800.

***

CHP’liler için hazırlanan broşürlere inceleme

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’li milletvekillerini hedef gösteren broşürler hakkında inceleme başlatılacağını açıkladı. Meclis Adalet Komisyonu’nda, konuyla ilgili dün konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şu ifadeleri kullandı: “Bu bilgiler, çıkan bilgilerle ilgili ben gerekli incelemeyi yaptıracağım. İncelensin bakalım ne çıkacak. Ona göre de söyleyeceğiz. Tespit edersek kimdir, nedir gereğini yaparız.”

Kaynak: Birgun.net