Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün özel bütçe, bütçe, kesinhesap, Sayıştay Raporu görüşülmeye başlandı.

Cihan'ın haberine göre, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, İstanbul'un kuzey ormanlarının iktidar tarafından yarıldığını ve bölgede ciddi bir inşaat trafiği yaşandığını savundu. Büyük projelerin yapılacağı alanlarla ilgili bazı insanların önceden bilgi sahibi olduğunu ve o yerlerden haksız kazanç elde ettiklerini anlatan Paylan, "Bu bilgi gizliliğini sağlamak, spekülasyonların önüne geçmek için ne yapmayı düşünüyorsunuz. Bilgi sızdıranlarla ilgili iç soruşturma yapıyor musunuz? Ya da birileri rant elde edecekse bunun vergisi olması gerekmiyor mu?" dedi.

Kanal İstanbul projesinin ekolojik sonuçları hakkında yeterli bilgi olmadığını dile getiren Paylan, "Kanal İstanbul yapılmamalı. Bütün ekolojik dengeyi bozabilir." ifadelerini kullandı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ismine de karşı olduklarını vurgulayan HDP'li vekil, şöyle devam etti: "Yavuz Sultan Selim, Alevileri katletmiştir. Kılıçtan geçirmiştir. Bu kadar, Alevilerin toplumsal hafızasında karanlık yer edinmiş bir kişinin ismini köprüye vermenizi hata olarak görüyorum. Bu isim verilmemeli. Bunu yeniden değerlendirmenizi özellikle rica ediyorum."

Konuyu telefon dinlemelerine getiren Garo Paylan, "Bu dinlemeler konusunda size nasıl güveneceğiz? Mesela şuan ben dinleniyor muyum? Yüzde 99 dinleniyorumdur, eminim. Nasıl bir yapı kurdunuz ki beni devlet dinlemiyor? Dinleniyor muyum; gerçekten bunu size soruyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: Birgun.net