HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bugün kamuoyuna yansıyan ifadesinde 'Teröristlere yardım ve yataklık etmektedir' diyerek şahsını hedef aldığını belirterek, yazılı bir açıklama yaptı. Sarıyıldız, “Özel savaş aygıtının onlarca televizyon kanalı ve gazetesiyle yeni bir algı operasyonuyla karşı karşıya kaldığımın bilinmesini isterim.” dedi.

İMC'nin haberine göre, Şırnak milletvekili olarak toplam 100 bini aşkın insanın yerlerinden göç ettirilmesine, 70’i kimliği açık, 10’dan fazlası ise kimliği henüz tespit edilemeyen yurttaşın yaşamını yitirmesine, yüzlercesinin yaralanmasına, yüzlercesinin gözaltına alınmasına karşı devlet şiddetini, hak ihlallerini basın ve kamuoyuyla paylaştığı için hedef haline getirildiğini söyleyen Faysal Sarıyıldız, devlet güvenlik güçleri tarafından tankla, topla, ağır silahlarla yok edilen bir ilçede sadece bunu durdurmaya ve duyurmaya çalıştığı için “Defolup dağa gitsin” denilerek sorunun kaynağı sanki Cizre’de yaşanan katliamlar değil de şahsıymış gibi gösterildiğini ifade etti.

Sarıyıldız, “Özel savaş aygıtının onlarca televizyon kanalı ve gazetesiyle yeni bir algı operasyonuyla karşı karşıya kaldığımın bilinmesini isterim.” dedi.

1 Kasım seçimlerinde Şırnak milletvekili olarak yeniden seçildiği andan itibaren orada ve diğer yerlerde yaşanan tüm ihlallere karşı duyarlı olduğu, siyaset kanallarının açık olduğu zamanlarda bunları TBMM gündemine taşımaya çalıştığının kamuoyunca bilindiğine işaret eden HDP’li Sarıyıldız, ancak AKP Hükümeti’nin katliamcı yaklaşımıyla hem halkı hem de siyaset kurumunu susturmaya çalıştığını örnekler vererek anlattı.

Sarıyıldız açıklamasının sonunda, “50 gündür sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre’de devletin halka dönük her türlü vahşetine tanık oldum. Bu vahşete tanıklık yaptığım ve duyurduğum için sanık ve mahkum da olsam geri adım atmayacağımın ve onurlu Cizre halkının bir milim gerisinde olmayacağımın altını çizmek istiyorum.” dedi.

Kaynak: Birgun.net