HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, KHK kapsamında Hayatın Sesi Televizyonun da aralarında bulundu 12’ye yakın televizyon kanalı ve radyonun yayının durdurulmasına ilişkin "AKP hükümeti algı siyasetiyle tam anlamıyla bir diktatörlük inşa etmek istemektedir. OHAL kapsamında giderek artan bu baskı ve sansür uygulamalarını ,temel hak ve özgürlükler adına da son derece kaygı verici buluyor ve asla kabul edilemez buluyoruz" dedi.

Doğan'ın yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında Hükümet; demokratikleşme ve özgürlüklere alan açması gerekirken, giderek artan bir baskıcı rejime dönüşerek toplumsal yaşamı kuşatmaktadır. Bu kapsamda Alevi toplumuna ve Kürt halkına yönelik çalışmalarıyla öne çıkan TV 10, Hayatın Sesi TV, Denge TV, Jiyan TV, Zarok TV ve Van TV’nin de aralarında bulunduğu 20’ye yakın TV ve radyo kanalının yayını durdurulmuştur. Sırtını OHAL ve KHK’lara dayayan hükümet, hukuku ayaklar altına alarak halkın haber alma hakkını elinden almaya çalışmaktadır.

Her defasında darbe sürecinin devam ettiğini belirten AKP hükümeti algı siyasetiyle tam anlamıyla bir diktatörlük inşa etmek istemektedir. OHAL kapsamında giderek artan bu baskı ve sansür uygulamalarını ,temel hak ve özgürlükler adına da son derece kaygı verici buluyor ve asla kabul edilemez buluyoruz. Gerçeklerin anlatılamadığı, farklı seslerin ve inançların nefes alamadığı bir toplum düşleyen iktidar asla amacına ulaşamayacaktır.

Başta AKP Hükümeti olmak üzere tüm yetkilileri kapatmadan, susturmadan ya da sansürden yana değil demokratik, özgür ve hukuktan yana tavır almaya çağırıyoruz. "

Kaynak: Birgun.net