HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel yeni Başbakan Binali Yıldırım’ın gündeme getirdiği başkanları tutuklanan belediyelere kayyum atanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Uzun bir süredir Cizre, Nusaybin ve Diyarbakır'da temaslarda bulunarak, yurttaşları dinlediklerini belirten Demirel, bazı bölgelerde çatışma olmamasına karşın yıkımların gerçekleştirildiğini aktardı. Demirel, Binali Yıldırım’ın gündeme getirdiği ‘teröre destek veren belediyelere ‘kayyum’ atanacak’ şeklindeki açıklamasına ilişkin ise şunları söyledi:

"Hiçbir belediye başkanı, belediye meclis üyesi, belediye çalışmalarından dolayı görevden alınıp tutuklanmamıştır. Bunlar, siyasi iktidarın uyguladığı darbe konseptinin parçasıdır. Bugün yine aynı şekilde yaşanan konsept çerçevesinde bir darbe süreciyle yerel yönetimlere kayyum ataması gündeme getirilmiş ve bunun tamamen Türkiye'de bir rejim değişikliğine yönelik çalışma olduğunu ifade edebiliriz.

'YARIN DA MERSİN VE İZMİR İÇİN DÜŞÜNECEKSİNİZ'

Bu halk sizi hiçbir şekilde tanımaz ve kabul etmez. Siz onların yerine atanmışları görevlendireceksiniz. Halkımız, seçilmişlere sahip çıkar ve buna asla izin vermez.

Bunu yarın öbür gün Mersin ve İzmir belediyesi için de düşüneceksiniz. Seçimle elde edemediğinizi atamayla gerçekleştirmeye çalışıyorsunuz. Asla seçilmişlerimize dokundurtmayacağız."

'FİRUZAĞA SALDIRISI YAŞAMA MÜDAHALE ETMEKTİR'

Firuzağa'da meydana gelen gerginliğe ilişkin de konuşan Demirel, "Firuzağa'daki yaşama müdahale etmek Cizre'deki, Şırnak'taki yaşama müdahale etmektir. İnsanların nasıl yaşamak istediğine müdahale eden bir anlayış söz konusudur. Asla bu tür linç olaylarını kabul etmediğimizi ifade edelim. Nasıl ki Şırnak'ta, Madımak'ta insanlar yakıldı, aynısını Firuzağa'da da yapmaya çalışan bir zihniyet söz konusudur" dedi.

ERDOĞAN'IN GEZİ'YE TOPÇU KIŞLASI AÇIKLAMASI: "CUMHURBAŞKANI KAOS YARATMAK İSTİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı'na ilişkin sözlerine de değinen Demirel, yapılmak istenenin halkın yaşam alanına müdahale olduğunu söyledi. Demirel, "Bu söylemlerin tekrar ifade edilmesi aslında ülkede bir kez daha kaosun yaratılmasına bir zemin hazırlamaktır. Cumhurbaşkanı, ülkede kaos yaratmak istiyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: Birgun.net