Karaman’daki Ensar Vakfı'nda çocuklara yönelik cinsel istismar skandalı ile ilgili kullandığı ifadelerden dolayı tepki çeken HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, partisi tarafından parti ilke ve kararlarıyla çelişen ifadeler kullanmaması yönünde uyarıldı.

D'da yer alan habere göre, HDP’de gün içerisinde Karaman’da çocuklara dönük cinsel istismar ile gündeme gelen Ensar Vakfı ile ilgili olarak parti açıklamalarının dışında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan trafiği yaşandı. Tan’ın yaşanan cinsel istismar skandalının ardından yaptığı açıklamalar geçtiğimiz günlerde de Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alındı. Toplantıda HDP’nin bu konudaki tavrının net olduğu açık bir şekilde dile getirilirken, bu konuda partinin ilke ve kararlarıyla çelişen hiçbir açıklamanın kabul edilemeyeceği kaydedildi.

MYK’de tartışılan konu, Tan ile HDP grup yönetiminden bir kaç isim arasında görüşme trafiğine dönüştü.

Grup toplantısı öncesinde Tan, HDP grubuna çağrılırken, kendisiyle Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel, İdris Baluken ile Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen ve Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım görüştü. Görüşmede Tan’ın yapmış olduğu açıklamalara ilişkin toplumda oluşan rahatsızlık dile getirilirken, bu konuda partinin ilke ve kararlarıyla çelişen açıklamaların doğru bulunmadığı ve Tan’ın söylemleri nedeniyle “uyarıldığı” belirtildi.

Kaynak: Birgun.net