Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, ABD’nin Orlando kentinde yaşanan katliamla ilgili açıklama yaptı.

imc'de yer alan habere göre, açıklamada, Orlando’da eşcinsellerin gittiği gece kulübüne yönelik nefret saldırısında 50 kişinin hayatını kaybettiğini, aralarında hayati tehlikesi bulunanların da olduğu 53 kişinin yaralandığını hatırlatıldı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Gökkuşağı kazanacaktır”

“Kendisinden olmayanı, kendine benzemeyeni, kendi kimliği ve ideolojisi dışındaki her canlıyı yok etmeyi kendine görev bilen IŞİD’in, bu saldırıyla dünyanın pek çok yerinde Onur Haftası’na hazırlanan LGBT’leri sindirmeye çalıştığının farkındayız.

“Ancak, IŞİD’in yaptığı katliamlar ve işlenen nefret suçları sadece özgürlük ve eşitlikten yana olan mücadele alanlarını büyütmüştür. Şüphesiz bu mücadeleyi de özgürlük ve eşitlik mücadelesi veren gökkuşağı kazanacaktır.

“Biz HDP’li kadınlar olarak IŞİD zihniyetine, nefret söylemlerine ve nefret suçlarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. ‘Örgütleniyoruz’ temasıyla Onur Haftası’na hazırlanan LGBT toplumunun taleplerini sahipleniyor, dayanışma içerisinde olduğumuzu beyan ediyoruz.

“Orlando’daki saldırıda hayatını kaybedenlerine ailelerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyor, yaralılara acil şifa diliyoruz.”

Ne olmuştu?

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde, ABD saatiyle Pazar sabaha karı 02.00 civarında Ömer Mateen isimli saldırgan Pulse adlı gey bara saldırı düzenlemiş, saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmiş, en az 53 kişi de yaralanmıştı.

Saldırgan Mateen’in polis operasyonuyla öldürülmesiyle ölü sayısı 50’ye çıktı.

Mateen’in IŞİD sempatizanı olduğu belirtilirken, Amaq haber ajansı aracılığıyla IŞİD saldırıyı üstlendiğini açıkladı.

Kaynak: Birgun.net