Birleşik Haziran Hareketi Mimarlar Odası'na yapılan polis baskını ve gözaltılar hakkında bir açıklama yayınladı. 31 Mayıs günü gerçekleştirilen baskının bir Gezi baskını olduğunu söyleyen HAZİRAN, iktidarın intikam peşinde olduğunu ifade etti.

HAZİRAN'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"AKP iktidarı bugün, Mimarlar Odası’nın kullanımında bulunan Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’na baskın yaparak, binaya el koydu. Binaya el konulmasına karşı çıkan Mimarlar Odası yöneticileri baskın sırasında göz altına alındı.

Mimarlar Odası ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında 2002 yılında imzalanan 49 yıllık tahsis protokolü olmasına rağmen, atılan bu adım iktidarın yağmacı ve zorba zihniyetini bir kez daha göstermektedir.

Mimarlar Odası’na yönelik bu baskın, Gezi isyanının 3.yılında, tam da 31 Mayıs gününde ayarlanmış bir intikam operasyonudur.

Gezi Parkı’nın talan edilmesine karşı mücadele eden TMMOB örgütlülüğü ve Mimarlar Odası, iktidarın hedefinden hiç düşmedi. Gezi’de, Cerattepe’de, kentsel yağma ve talanın olduğu tüm noktalarda TMMOB halkın haklı mücadelesinin yanında durdu.

31 Mayıs günü bu baskın bir Gezi baskınıdır !

Gezi isyanının tüm dinamiklerini susturmaya, bastırmaya yeminli iktidarın bu zaman ayarlı operasyonuna karşı TMMOB’nin yanında olacağız.

Göz altına alınan Mimarlar Odası yöneticileri derhal serbest bırakılmı, bu hukuksuz işlem durdurularak Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası 49 yıllık protokole uygun şekilde Mimarlar Odası’nın kullanımına bırakılmalıdır

Birleşik Haziran Hareketi"

Kaynak: Birgun.net