Birleşik Haziran Hareketi, yurt genelinde yürüttüğü Laikliği Kazanacağız kampanyası kapsamında Laikliği Kazanacağız Forumu'nu düzenliyor. 'Emek ve demokrasi mücadelesi dostları'na sunduğu çağrı metniyle 2 Ekim Pazar günü saat 14.00-17.00 arasında Şişli Kent Kültür Merkezi'ne davette bulundu.

Barış talebinin, emek savunusunun diktaya karşı mücadeleden ayrı ele alınamayacağını hatırlatan HAZİRAN, "Laikliği Kazanacağız Forumu'na katılmaya, sesimize ses, gücümüze güç katmaya çağıyoruz" dedi.

HAZİRAN'ın çağrısı şu şekilde:

"Sevgili Emek ve Demokrasi Mücadelesi Dostları;

Ülkemiz, 14 yıllık AKP iktidarı döneminde koyu bir karanlığın içine sürüklendi. Cumhuriyetin ilerici kazanımlarının ve insanlığın ortak değerlerinin adım adım yok edildiği bir süreç yaşandı. Her türlü özgürlük talebi zorla bastırıldı.

Geçtiğimiz günlerde "Laikliği Kazanacağız" eksenli olarak başlatmış olduğumuz mücadele doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bildiri dağıtımlarına, devlet, şiddet kullanarak müdahale etti, çok sayıda arkadaşımız göz altına alındı.

Laiklik de içinde olmak üzere özgürlükler alanına ilişkin sürdürülecek mücadelenin birbirinden koparılamaz şekilde iç içe geçtiği, barış talebinin, emek savunusunun diktaya karşı mücadeleden ayrı ele alınamayacağı bir süreç yaşıyoruz.

Bu karanlığı, ancak ve ancak ilerici ve devrimci güçlerin birleşik mücadelesiyle dağıtabiliriz.

Sizleri pazar günü gerçekleştireceğimiz Laikliği Kazanacağız Forumu'na katılmaya, sesimize ses, gücümüze güç katmaya çağıyoruz.

Yaşasın Devrimci Dayanışma!

Yaşasın Emek, Demokrasi ve Özgürlük Güçlerinin Birleşik Mücadelesi!"

Kaynak: Birgun.net