HAZİRAN, 'laikliği kazanacağız!' diyerek tüm laiklik, özgürlük ve demokrasi savunucularını kitlesel basın açıklamasına çağırıyor.

İstanbul Kadıköy ve Gazi mahallesinde HAZİRAN'ın 'laikliği kazanacağız' başlıklı bildirisini dağıtan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HAZİRAN yarın 17.00'de Kadıköy'e çağırıyor

HAZİRAN ise bunun üzerine tüm laiklik, özgürlük ve demokrasi savunucularını, 25 Eylül Pazar günü saat 17:00'de Kadıköy Rıhtım'da kitlesel basın açıklamasına davet etti.

Demirtaş: Yapılanlar aleni işkencedir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konuya ilişkin sosyal medya paylaşımında "Erkan Baş ve diğer Haziran üyelerine yapılanlar aleni işkencedir ve elbette insanlık onuru işkenceyi yenecek" dedi.

"Vazgeçmeyeceğiz, yılmayacağız, laikliği kazanacağız!" başlığıyla duyurulan HAZİRAN'ın çağrısı ise Twitter'da #LaikliğiKazanacağız hashtag'i ile Trend Topic oldu.

İşte o tweet'lerden bazıları:

Erkan Baş ve diğer Haziran üyelerine yapılanlar aleni işkencedir ve elbette insanlık onuru işkenceyi yenecek. pic.twitter.com/DvS5hglxkJ

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) September 24, 2016

Devrimciler yılmadı yılmayacaklar! #LaikliğiKazanacağız HTKP Genel Başkanı Erkan Baş ve Haziran Hareketi üyeleri derhal serbest bırakılsın!

— Sibel Uzun (@sibeluzunEHP) September 24, 2016

Laiklik yürüyüşüne saldırmak bir niyet ifşasıdır. Sizin niyetiniz şeriatsa, bizim yürüyüşümüz LAİKLİKtir. #LaikliğiKazanacağız

— Eren Erdem (@erenerdemnet) September 24, 2016

Özgürlüğümüz için, demokrasi için Haziran Hareketi yalnız değildir.
#LaikliğiKazanacağızpic.twitter.com/BWQc6tcAT7

— Mahmut Tanal (@MTanal) September 24, 2016

Laiklik bildirisi dağıttığı için gözaltına alınan Haziran Hareketi üyeleri yalnız değildir.#Laikligi Kazanacağız pic.twitter.com/nsdyWQurfD

— Mahmut Tanal (@MTanal) September 24, 2016

Laikliği talep ettiğimiz için şiddete maruz kaldık, göz altına alındık ( @erkbas ). Ama boyun eğmiyoruz!..And olsun ki #LaikliğiKazanacağızpic.twitter.com/FnEtiHoLSc

— Haziran Kadıköy (@HaziranKadikoy) September 24, 2016Kaynak: Birgun.net