Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu üyeleri, Kaya Güvenç ve Gamze Yücesan Özdemir ‘Memleketimizin Geleceği için Sorumluluk Alıyoruz’ çağrısı kapsamında bu çağrıyı DİSK’e iletti. Görüşmede; DİSK adına DİSK Genel başkanı Kani Beko, DİSK Genel Başkan Yardımcısı Cafer Konca ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan bulundu.

HAZİRAN: Memleketin geleceğine sahip çıkacak olan emekçilerdir!
Görüşmenin ardından Gamze Yücesan Özdemir şunları söyledi, "Biz milyonların içinde bulunduğu korkunun sessizliğini, umudun sesine dönüştürmek için sorumluluk alıyoruz. Memleketimizi bu yangından yerinden kurtaracak olan milyonlarca insan olduğunu biliyoruz. Ne öleceğimiz ne de öldüreceğimiz bir siyaseti örebiliriz. Haziran, tam da bu noktada memleketi bu karanlık kuyudan çıkartacak, milliyetçiliğin içinde olmadığı bir siyasetin zeminidir. Bu çağrıyı bir yandan ülkenin tüm demokratik güçlerine taşıyacağız. Dolayısıyla çağrımız bu memleketin geleceğinin gerçek sahipleri olan emekçilere, onların örgütlerinedir."

DİSK: Ortak mücadele zemininde sorumluluk almaya hazırız!
DİSK Başkanı Kani Beko ise şu ifadeleri kullandı: "DİSK tarihi boyunca emek ve demokrasi güçlerinin yanında yer almıştır. Bundan sonraki süreçte de emek ve demokrasi güçleriyle ortak mücadele içerisinde olacaktır."

Kaynak: Birgun.net