Birleşik Haziran Hareketi, 10 Ekim Katliamı’na ve katliam anmalarına yapılan saldırılara ilişkin bir açıklama yaptı. HAZİRAN'ın açıklamasında "Gün gelecek bu ülkenin kanlı meydanlarını, dağlara ve denizlere açılan tüm sokaklarını, patikalarını özgürlük türküleriyle çınlatacağız" ifadeleri kullandı.

HAZİRAN'ın açıklamasının tamamı şöyle:

“10 Ekim anmasının yıl dönümünde devletin kolluk kuvvetleri yine halka saldırdı. Dün Bursa’da, bugün Ankara’da, aralarında Hazirancı arkadaşlarımızın da bulunduğu onlarca devrimci göz altına alındı.

Katliamlara yol verenler bugün bir kez daha yitirdiğimiz canlarımızı anmamıza engel oldular.

10 Ekim anmasına polis barikatı ve saldırı

Ankara katliamı öncesi ve sonrasında öldürülen yüzlerce insanı unutmamızı, katliamları, katliamdaki rollerini görmezden gelmemizi istiyorlar.

Belleğimiz acısıyla, yasıyla, umudu, neşesi ve benzersiz direniş örnekleriyle bizimdir. Belleğimize sahip çıkacak, tek bir canımızın, tek bir anının unutturulmasına, ülkenin açık bir cezaevi haline dönüşmesine izin vermeyeceğiz.

Önce zihinlerde yıkacağız korkunun barikatını, sonra meydanlarda, sokaklarda. Gün gelecek bu ülkenin kanlı meydanlarını, dağlara ve denizlere açılan tüm sokaklarını, patikalarını özgürlük türküleriyle çınlatacağız!

Tomaları, tankları, kelepçeleri, gaz bombaları, hapishaneleri ve mahkemeleri onları kurtaramayacak.

Söyledik, yine söylüyoruz:

Buradayız! Sözümüzdeyiz!

Kuşkumuz yok! Sonunda biz kazanacağız”

Kaynak: Birgun.net