Birleşik Haziran Hareketi, hükümet tarafından kiralık işçi düzenini oluşturacak ve işçiler için büyük öneme sahip kıdem tazminatını ortadan kaldıracak olan yasa tasarısına karşı yarın (19 Haziran) saat 15.00'da TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası'nda gerçekleştirilecek olan bir forum düzenliyor.

Haziran Hareketi tarafından "Kıdem tazminatını ve güvenceli çalışmayı birlikte nasıl savunuruz?" başlıklı foruma tüm yurttaşlar davet ediliyor.

Haziran Hareketi'nden gelen çağrı şu şekilde:

"Bu ülkenin emeğiyle geçinen, alın teriyle yaşayan emekçilerinin tarihsel kazanımlarına saldırılıyor. Kölelik, sömürü, güvencesizlik, iş cinayetleri emekçilerin kaderiymiş gibi sunuluyor. 19.yy’ın çalışma koşulları “esneklik” adı altında geri getirilmeye çalışılıyor.

Sermayeye “dikensiz gül bahçesi” yaratmak için durmadan saldırıyorlar. Kiralık işçilikle kölelik meclisten geçiyor, 657 sayılı yasayı emekçilerin aleyhine değiştirip kamu emekçilerin güvencesi tamamen yok edilmeye çalışılıyor ve işçi sınıfının “kırmızı çizgisi” kıdem tazminatı gasp edilmek isteniyor.

Az işçiyle çok iş yapan, açlık sınırının altında ücrete mahkum edilen, haksızlığa ses çıkartmayan, sendikalı-örgütlü olmayan ve istedikleri an kapıya konulacak “makbul” işçiler olmamız isteniyor. İşçinin sağlığı ve güvenliği değil “işin sağlığı ve güvenliği” önemseniyor.

Bu gidişatı ancak emekçilerin birliği durdurabilir. Gün; kamu emekçisi-işçi, kadrolu-taşeron, güvenceli-güvencesiz, beyaz yakalı-mavi yakalı demeden ortak geleceğimiz için birleşik mücadele zamanıdır.

Çağrımız; rafta indirilmek üzere bekleyen kıdem tazminatına ve güvenceli iş talebimize sahip çıkmayadır. Bu sefer onların istediği değil bizim istediğimiz olsun. Bu sefer patronlar ve onların iktidarı AKP değil biz, emekçiler gülelim.
Kıdem tazminatı ve güvenceli iş için biraraya gelelim ve sorumuza birlikte cevap arayalım: Kıdem Tazminatı ve Güvenceli İşi Nasıl Savunuruz?"

Kaynak: Birgun.net