Birleşik Haziran Hareketi Eğitim Komisyonu, geçtiğimiz haftalarda Beykoz Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu (Öğretmen) Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Şahin'in sınıftaki öğrencilere “Ben tayt-pantolon giyen kızların bacak arasına bakınca şehvet duyuyorum” demesinin ardından rapor alıp daha sonra hiçbir şey olmamış gibi okuldaki görevine devam etmesi hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Öğrencilerin yaşadığı travmaların görmezden gelinerek taciz vakalarının normalleştirildiğine dikkat çeken HAZİRAN'ın basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Halkımıza;

Okullarımız çocuklarımıza emanet edeceğimiz güvenli kurumlar olmaktan çoktandır çıkmış durumda. Gün geçmiyor ki okullarımızda çocuklarımıza yönelik bir taciz vakası yaşanmasın. Son vakalardan biri semtimizde, Beykoz'da yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda Beykoz Prof. Dr. İbrahim Canan Anadolu (Öğretmen) Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Şahin derse girdiği bir sınıfta, “Ben tayt-pantolon giyen kızların bacak arasına bakınca şehvet duyuyorum” demiş; sonrasında pantolon giyen bir kız öğrencisini ayağa kaldırmış ve ardından bir başka erkek öğrenciyi ayağa kaldırarak “Sen ne hissediyorsun?” diye sormuş; erkek öğrencinin, “Ben de” yanıtını vermesi üzerine Şahin, “Benim için olay bitmiştir” ifadesini kullanmıştı. Yaşanan olayı ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeninin tavrını öğrencimizin velisine anlatması üzerine velisi harekete geçmiş; bir çok veli ve eğitimcinin bu durumdan haberdar olduğunu söylemesi üzerine okuldaki bazı öğretmenler duruma tepki göstererek okul müdüründen gerekeni yapmasını istemiş, Eğitim-Sen konuyla ilgili dava açmış ve tepkilerin yoğunlaşması üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Bütün bu yaşanılanlardan sonra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Emin Şahin bir müddet rapor kullanıp hiçbir şey olmamış gibi öğrencilere ve ailelere açıklama yapılmaksızın okula geri dönmüştür. Her zaman yapılan yapılmakta, öğrencilerin yaşadığı travma görmezden gelinerek taciz vakası normalleştirilmeye çalışılmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü, tarafından "Çocuğun sağlığını, fiziksel ve psikososyal gelişimini olumsuz etkileyen, bir yetişkin, toplum ya da devlet tarafından bilerek ya da bilmeyerek yapılan tüm davranışlar çocuğa kötü muamele" olarak tanımlanmıştır. Yapılan açık bir istismardır. Okulda öğrenci ve ailelere soruşturma hakkında gerekli bilgi verilmeli, öğrencilere yaşadıkları şiddetle ilgili gerekli psikolojik destek sunulmalı ve en önemlisi şiddeti uygulayan öğretmenin öğrencilerle ve okulla ilişiği kesilmelidir. Adı geçen öğretmenin derhal görevden uzaklaştırılması açık talebimizdir! Bu talep doğrultusunda; toplumda ve eğitimde gericileşmenin sistematik bir saldırı olduğunun bilinciyle bu gidişe dur demek için sesimizi yükseltiyor, çocuklarımızın istismar edilmesine izin vermeyeceğimizi buradan bir kere daha haykırıyoruz!

BİRLEŞİK HAZİRAN HAREKETİ İSTANBUL EĞİTİM KOMİSYON"

Kaynak: Birgun.net