Ankara BirGün

Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyeleri Kaya Güvenç, Gamze Yücesan Özdemir, ve Önder İşleyen ‘Memleketimiz İçin Sorumluluk Alıyoruz’ çağrısı kapsamında bugün TMMOB’yi ziyaret etti. Görüşmede, TMMOB, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Poyraz, Mehmet Besleme, Kemal Zeki Taydaş, Ozan Yılmaz ve TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül’ün bulundu.

KORKUNUN SESSİZLİĞİNİ SORUMLULUĞUN SESİ YAPABİLİRİZ

Görüşmenin ardından Gamze Yücesan Özdemir şunları söyledi, “Memleketimizi bu yangından yerinden kurtaracak olan milyonlarca insan olduğunu biliyoruz. Bu milyonların içinde bulunduğu korkunun sessizliğini, umudun sesine dönüştürmek için sorumluluk alıyoruz. Ne öleceğimiz ne de öldüreceğimiz bir siyaseti örebiliriz. Haziran, tam da bu noktada memleketi bu karanlık kuyudan çıkartacak, milliyetçiliğin içinde olmadığı bir siyasetin zeminidir. Bu çağrıyı bir yandan ülkenin tüm demokratik güçlerine taşıyacağız. Bir yandan da bu çağrı, Meclislerimizde kendiliğinden bir eylem bir dayanışma ve bir biraraya gelme olarak yükselecek.

Yürütme Kurulu Üyesi Kaya Güvenç ise, “Bu sorumluluğu sahiplenecek, demokrat ve toplumcu mimar ve mühendislere de çağrımız var. Bu çağrımızı mimar ve mühendislerin örgütlü gücü TMMOB ile paylaştık. Çağrımızı milyonlarla ve onların örgütlü güçleriyle paylaşarak, ortak bir iradeyi örmeye çabalıyoruz. “ dedi.

TMMOB SORUMLULUK ALMAYA HAZIR

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, ‘Siyaset alanın çok daraldığı, insanların endişeli ve karamsar olduğu bir dönemde. Bu çağrıyı çok anlamlı ve değerli buluyoruz. TMMOB, memleket için, emekçi halk için sorumluluk almaya hazır. Bu zor dönemde omuz omuza, tüm ilerici demokrat güçlerle dayanışmayı büyütmek için TMMOB üzerine düşen görevi yerine getirecektir ve TMMOB sorumluluk almaya hazır.’


Kaynak: Birgun.net