DENİZ SARI @Denizdirenn

İstanbul Pendik Vergi Dairesi'nde çalışan bir memura bina dışındaki sokak hayvanlarını beslediği gerekçesiyle 'uyarı'da bulunuldu. Sokak hayvanlarına su ve yemek veren memura, Vergi Dairesi Başkanı Grup Müdürü'nden uyarı yazısı gönderildi.

Vergi Dairesi Başkanı Grup Müdürü Mehmet Yıldırım imzasıyla gönderilen ve 04/03/2016 tarihinde tebliğ edilen resmi uyarı yazısında memurun sokak hayvanlarını beslemeye devam etmesi durumunda 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nda yer alan kamu malına zarar verme suçu ile de soruşturma açılacağı bildirildi.

'Bahçeyi kirletiyorsunuz'
Gönderilen yazıda, "Grup müdürlüğümüz hizmet binasının bahçesinde hayvanlara yemek vermek suretiyle bahçeyi kirlettiğiniz ve beslediğiniz hayvanların Grup Müdürlüğü bahçesini mesken edindiğinden dolayı bina içerisi ve dışarısına zarar verdikleri tespit edilmiştir. Söz konusu eylemleriniz devam ettiği takdirde hakkınızda 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nda yer alan 'kamu malına zarar verme' suçu ile 657 sayılı devlet memurları kanununun ilgili hükümleri gereği işlem tesis edileceği hususunun bilinmesini tebliğen önemle rica ederim" ifadelerine yer verildi.

Ayağa kalkmayanlara da soruşturma
Söz konusu uyarısı yazısını gazetemize ulaştıran İstanbul BES 3 No'lu Şube Başkanı Salih Aksoy konuya ilişkin, "Mehmet Yıldırım, kendisi geldiğinde ayağa kalkmayanlar hakkında tutanak tutan bir insan. İnsanlar ve hayvanlara sevgisi olmayan birisi. Bunu daha önce zaten sözlü olarak duymuştuk. Arkadaş sokak hayvanlarına su ve yemek verdiği için uyarılmıştı. Ama cuma günü arkadaşa tutanak tebliğ edildi ve ne kadar ciddi olduğunu anladık durumu. Bununla da yetinmeyip hayvanlar hakkında hassasiyet gösteren arkadaşa bir de 'sen önce kendine bak' diyerek hakaret etmiş. Ve tutanakta kamu malına zarar vermekten soruşturma açılacağı belirtilmiş. Bu çok ciddi bir durum" diye konuştu.

Kaynak: Birgun.net