Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Orta ve Doğu Akdeniz ile Sakarya, Bilecik, Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Düzce, Eskişehir, Ankara, Antalya, Isparta ve Afyonkarahisar ile Kütahya'da kuvvetli yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklığı yağışlarla birlikte 3-8 derece düşecek.

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı ile Bayburt, Erzurum ve Ağrı çevreleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Yağışlar, Orta ve Doğu Akdeniz ile Sakarya, Bilecik, Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Düzce, Eskişehir, Ankara, Antalya, Isparta ve Afyonkarahisar ile Kütahya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacak.

Hava sıcaklığı güney, iç ve batı bölgelerde yağışla birlikte 3-8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Orta ve Doğu Akdeniz ile Sakarya, Bilecik, Kocaeli, Zonguldak, Bolu, Düzce, Eskişehir, Ankara, Antalya, Isparta ve Afyonkarahisar ile Kütahya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli yağışlar beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarı yapıldı.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Çok bulutlu, bugün doğu kesimleri ile gece saatlerinden itibaren batı kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bilecik'te kuvvetli olacak.

EGE: Çok bulutlu, bu sabah saatlerinde doğusu ile gece saatlerinde bölgenin batısı aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Afyonkarahisar çevreleri ile Kütahya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olacak.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Doğu Akdeniz ile Isparta, Mersin ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olacak.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, sabah saatlerinde Ankara ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olacak. Rüzgar; güney yönlerden yer yer kuvvetli esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde kuvvetli oalcak.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinde Bayburt çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar, güney yönlerden yer yer kuvvetli esecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı ile zamanla güney ve doğusu sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; güney yönlerden yer yer kuvvetli esecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı geçecek. (17)

İSTANBUL: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (15)

İZMİR: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(17)

ADANA: Çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)

ANTALYA: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (18)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu.(17)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde aralıklı yağmurlu. (9)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(17)

ANKA

Kaynak: Birgun.net