Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığının bugün Marmara ve Karadeniz kıyılarında, yarın yağış ile birlikte batı kesimlerde, hafta sonu ise ülke genelinde azalması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Artvin çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Karadeniz kıyı kesimi, Marmara ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtınaya dikkat!

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının Karadeniz kıyı kesimi ile Marmara Bölgesinde hissedilir derecede azalacağı, diğer yerlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Batı Karadeniz'de (Zonguldak-Sinop arasında) rüzgarın Perşembe günü (18.02.2016) öğle saatlerinden itibaren hızını artırarak, doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/s) kuvvetinde fırtına, zamanla 9 (90 km/s) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın; Cuma günü (19.02.2016) öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

BÖLGELERDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Çanakkale çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BURSA Parçalı ve az bulutlu, yer yer puslu ve sisli 21

İSTANBUL Parçalı ve az bulutlu, yer yer puslu ve sisli 14

KIRKLARELİ Parçalı, zamanla çok bulutlu 16

SAKARYA Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yer yer puslu ve sisli 21

EGE

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kıyı kesimlerinin çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kıyı kesimlerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve az bulutlu 21

İZMİR Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 23

MANİSA Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 24

MUĞLA Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 21

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Az bulutlu ve açık 26

ANTALYA Parçalı ve az bulutlu 24

HATAY Az bulutlu ve açık 26

KAHRAMANMARAŞ Az bulutlu ve açık 23

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve az bulutlu 20

ESKİŞEHİR Parçalı ve az bulutlu 21

KAYSERİ Parçalı ve az bulutlu 19

KONYA Parçalı ve az bulutlu 20

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve az bulutlu 22

DÜZCE Parçalı bulutlu, yer yer puslu ve sisli 24

KARABÜK Parçalı ve az bulutlu 22

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, yer yer puslu ve sisli 17

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Artvin çevrelerinin yerel olarak aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve az bulutlu 21

ARTVİN Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu 14

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, puslu ve sisli 13

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, puslu ve sisli 14

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ Az bulutlu ve açık 18

ERZURUM Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 7

KARS Parçalı bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli 6

TUNCELİ Parçalı ve az bulutlu 15

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 22

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 22

SİİRT Az bulutlu ve açık 20

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 24

DENİZLERDE HAVA

Batı Karadeniz'de kuvvetli fırtına, Doğu Karadeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgar: Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7( 40-60km/s), zamanla 6 ila 8(50-70km/s), akşam saatlerinden itibaren 7 ila 9 (60-90 km/s), batısı kuzeydoğudan 5 ila 7(40-60km/s), Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40km/s), batısı kuzeydoğudan 5 ila 7( 40-60km/s) kuvvetinde, Dalga:2,0 ila 3,0m, batısı 6,0m Görüş: İyi.

MARMARA Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı Rüzgar: Kuzey Ege'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), güneyi güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) , Güney Ege'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) , zamanla 4 ila 6 (30-50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi,

AKDENİZ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgar: doğu ve kuzeydoğu, gece saatlerinde güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,1 ila 0,3m, Görüş: İyi.

Kaynak: Birgun.net